Deelnemers 2016


Drumfanfare Mr. van der Zandt Velp

VELP – Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandtvereniging uit Velp is geen onbekende in Bemmel. Enige jaren geleden, in 2009, was deze vereniging ook deelnemer aan onze taptoe met een show die men op het WMC zou gaan presenteren. Kwaliteit is altijd al een kenmerk geweest van deze vereniging.

Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandtvereniging uit Velp. Opgericht 2 december 1952 en sinds jaar en dag een veelgevraagd korps met optredens in binnen- en buitenland. Dit korps heeft in zijn bestaan drie maal succesvol deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade en is daar elke keer met een eerste prijs naar huis gegaan. Het laatste wapenfeit op dit wereld toneel was in 2009. Ook is deze vereniging een aantal malen Nederlands Kampioen geweest en heeft diverse 1ste prijzen weten te behalen op (top)concoursen.

Naast straatoptredens neemt deze vereniging ook deel aan taptoes en geeft ze elk jaar een aantal concerten.

De vereniging staat onder muzikale leiding van de dirigenten Simon Kleinjan en Rudy Böhmer. De tamboer-maitre is Wesley Heijink.

MRvdZandtVelp-01

Website: www.vanderzandtvelp.nl

Logo-Alarmfase3Dweilorkest Alarmfase 3 Bemmel

BEMMEL – Dweilorkest Alarmfase 3 uit Bemmel in drie woorden: gezelligheid, feest en show! Alarmfase 3 op een dweilfestival, tijdens een feest of in een winkelstraat betekent gegarandeerd een bak energie en muzikaal geweld. In het zonnetje of de regen, ’s ochtends vroeg of midden in de nacht, een kwartiertje of de hele dag: enthousiasme is er áltijd!

Niet alleen de liefde voor muziek houdt ons samen, maar ook vriendschap. Wij proberen muzikaal gezien het uiterste uit onszelf te halen, maar altijd met een muzikale knipoog. Het hoeft niet altijd een wervelende show te zijn, soms volstaat een ‘stukske leut’: als we maar een feestje kunnen bouwen samen met het publiek!

Alarmfase3-01

Ons repertoire is divers: van Paradise City tot Amsterdamse Grachten. Van Party Rock Anthem tot Ik Kan Het Niet Alleen. Tijdens optredens stemmen we onze keuzes af op het publiek, want dáár doen we het voor. Kippenvel, wanneer we het publiek zien meezingen, dansen of genieten! Onze jaarlijkse hoogtepunten zijn de carnaval, de Bemmelse Dweildag op de tweede zondag in juni – waar we een organiserende taak hebben – en uiteraard vele andere mooie festivals en feesten.

Alarmfase3-03

Enkele feitjes op een rij:

  • Alarmfase 3 is in 1998 opgericht.
  • De bezetting is ruim 20 man/vrouw sterk.
  • De leden zijn tussen de 18 en 40 jaar oud.
  • Repetitie is iedere zondagavond tussen 19:00 en 21:00 uur in het Nootgebouw in Bemmel.
  • Om de week worden we begeleid door muzikaal leider Cees Coenen.

Website: www.alarmfase3.nl

Logo-ESKA--blauw-en-gevuld-radiaalESKA Bemmel

BEMMEL – ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1978 en organiseert Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg. Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens tijdens taptoes, middagshows, street-parades, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland. Natuurlijk mag ESKA als organisator niet op de eigen taptoe ontbreken maar geeft de gastkorpsen alle ruimte om zich te presenteren.

De drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting. Het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon. Er is altijd ruimte voor nieuwe muzikanten!IMG_6521-2small

ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt bij ESKA in samenwerking met de muziekschool verzorgd. Aan de hand van een vaste opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het allereerste begin tot aan het punt waarop men kan meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel.IMG_7431-3small

ESKA is deelnemer aan een grote variëteit aan evenementen, zoals: Deelname Showkorpsendag SCVK, Bloemencorso Vollenhoven, Taptoe Rhenen, Taptoe Alblasserdam, Streetparade St. Louis (F.), Carnaval te Millingen, Haalderen en Bemmel, Streetparade Douchy-les-Mines (F)en Taptoe Bemmel. Daarnaast verleent ESKA haar medewerking aan diverse lokale activiteiten zoals intocht Avondvierdaagse, fietsoptocht tijdens Koninginnedag, Lampionnenoptocht en St. Nicolaas.

Naast het unieke gala -uniform beschikt ESKA ook  over divers thema-pakken, zoals een Kozakkenpak en een Musketierspak. Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd.IMG_5247small

Website: www.eska.nl

Logo-MichaelNijmegenDrumfanfare Michaël te Nijmegen

Nijmegen – Drumfanfare Michaël is al een aantal jaren benaderd door ESKA voor deelname aan de Bemmelse taptoe. Dit jaar is het er dan toch eindelijk van gekomen! Na Batavorum en de Stefaantjes, is Michaël de derde deelnemer uit Nijmegen die in Bemmel acte-de-presence komt geven.

Drumfanfare Michaël bestaat sinds 1964 en nestelt zich sinds 2000 tegen de top van marcherende korpsen in Nederland. Het korps is viervoudig Nederlands Kampioen en won twee maal goud en een maal zilver op het Wereld Muziek Concours (WMC, het officieuze wereldkampioenschap voor korpsmuziek). Vanuit deze basis presenteert Drumfanfare Michaël zich marcherend bij taptoes, concoursen en streetparades in binnen- en buitenland.Michael01

Drumfanfare Michaël is een marskorps in de Engelse stijl. Bij haar taptoe-optredens is ‘de Michaël’ daardoor vaak de vreemde eend in de bijt. Dus saai? Geenszins! De groep boeit door het onverwachte. Ze varieert met filmscores, brassband thema’s, opera en top-40, van Aïda tot Blurred Lines. Het ene weekend een strakke taptoe in een Duits kasteel, de week erop met de rockers van De Staat de opening verzorgen van popfestival Down the Rabbit Hole. Het kan maar zo.

Muzikaal kenmerkt Drumfanfare Michaël zich door uiteenlopende stijlen. Marcherend ligt de repertoirekeuze altijd in lijn met haar signatuurmars ‘Arnhem’: afwisselend bombastisch en gedragen. Zo maakt het korps optimaal gebruik van haar krachten, knallend in het zwaar koper en technisch in het hoge register.

In Bemmel brengt Drumfanfare Michaël een show die in lijn ligt met haar deelname aan komende wedstrijden zoals het NK en het WMC in 2017. In dit programma komen een aantal militaire muzikale werelden samen die de afgelopen eeuw met elkaar op gespannen voet hebben gestaan, zoals het statige Engelse Standard of Saint George, Nedermusical Soldaat van Oranje, bombastische Soviet marsen als Abschied der Slawin (Прощание славянки) en de Amerikaanse losbandigheid van de Andrews Sisters.

Michael10-03

Website: www.drumfanfaremichael.nl

 Logo-JeugdIreneEdeJeugd Chr. Showkorps Irene Ede

Ede – Het is al weer 67 jaar geleden dat de vereniging Chr. Showkorpsen Irene – Ede is opgericht. In 1949 vormde zich een groep muzikanten om gymnastiekuitvoeringen muzikaal te ondersteunen. Inmiddels hebben de korpsen een vaste plaats in de Nederlandse Showbandwereld.

In 1981 koos de vereniging ervoor om een eigen jeugdafdeling, de Jeugdshowband Irene, op te richten. Deze band won in 2014 het Open Nederlands Kampioenschap voor Jeugdshowbands in Vlissingen. Veel korpsen zien bij Irene een goede opzet van een jeugdorkest en dat voorbeeld vindt gelukkig veel gevolg. Want goede aandacht voor de jeugd is een absolute noodzaak voor een stabiele basis voor de vereniging.

De Jeugdshowband bestaat dit jaar uit een dertigtal muzikanten in de leeftijd van 10 tot en met 15 jaar.

2014_JeugdshowbandIreneNL_IMG_0833-smallDirigent Sander Waamelink is verantwoordelijk voor de muziek van deze groep en instructeur Chiel Zomer heeft de slagwerkers onder zijn hoede.
Irene versterkt de muziek met beweging. Esther, Thérèse, Amber en Dick schreven de show.

De show van 2014 heet “Eclipse”. Een spel van licht en donker…
Wat ‘wit’ is…wordt ‘zwart’…
De maan schuift voor de zon
En wat overblijft is het mooie gouden randje.

Dit seizoen staat Jeugdshowband Irene onder de charmante leiding van lady-maître Merel Harsevoort.

2014_Jeugdshowband-Irene_8982-small

Website: www.irene.nl

Logo-IreneEde
Chr. Showkorps Irene Ede

Ede – Het is al weer 67 jaar geleden dat de vereniging Chr. Showkorpsen Irene – Ede is opgericht. In 1949 vormde zich een groep muzikanten om gymnastiekuitvoeringen muzikaal te ondersteunen. Inmiddels hebben de korpsen een vaste plaats in de Nederlandse Showbandwereld.

Irene heeft in de afgelopen jaren haar eigen stijl ontwikkeld. De Showband Irene bestaat uit relatief jonge leden. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 22 jaar. Dat geeft de showinstructie de mogelijkheid een fysiek zware en dynamische show te schrijven. Juist dit aspect typeert band van de Veluwe.

De show van 2015 beschrijft de reis van de eerste mensen op de maan. De titel is “Journey to the Moon”.

2016-Showband_Irene-Ede-04

Muzikale leiding is in handen van Marcel van Raaij en Ed van Kommer. De choreografie komt uit de pennen van Wim Jansen en Chanine Degen.

Tijdens optredens staat de Showband Irene onder leiding van tambour-maître Gerben van Wikselaar.

De korpsen van Irene lopen in uniformen die door eigen mensen zijn ontworpen.

Website: www.irene.nl

Logo-Pasveer125x80Pasveer Leeuwarden

LEEUWARDEN – Uit een van de meest noordelijke provincies komen de Pasveerkorpsen, een zeer eigenzinnig verschijning op de taptoebodem. Zij presenteren zich met een eigen, kenmerkende stijl en een uniek geluid. Flitsend, innoverend, verrassend en spectaculair: PASVEER.

Pasveer is uniek in zijn soort. Naast innoveren staat ook het behoud van tradities hoog in het vaandel bij deze club. Met de Baseler trommeltechniek, piccolo’s, dwarsfluiten en lyra’s speelt het korps stukken van de grote meesters, maar ook hedendaagse muziek op een eigen manier. De sound van het korps is dan ook uniek te noemen. Het korps laat met hun chique uniformen strakke en flitsende shows zien. Door de hoge moeilijkheidsgraad is Pasveer in binnen- en buitenland altijd succesvol.PVK---Persfoto-1-small

Al sinds de jaren 70 behoort Pasveer tot de top. Vele nationale en internationale prijzen staan al op haar naam. Zo heeft Pasveer als enige korps ter wereld kampioenstitels behaald op alle onderdelen van het Wereld Muziek Concours! In 1989 werd Pasveer WMC kampioen Show en in 1993 WMC kampioen Mars. In 2005 behaalde zij de WMC titel op het onderdeel Marsparade. Pasveer heeft niet alleen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade successen behaald.

PVK---Persfoto-3-500

In 1998 deed het Pasveer mee aan de World Show Band Championships in Londen, alwaar het korps het wereldkampioenschap in de divisie “Showband” behaalde. In de zomer van 2008 won Pasveer The WAMSB International Open Championship in België.

Website: www.pasveer.nl