Deelnemers 2017


Marching-/Showband Mercurius Assen

ASSEN – De Mercurius Marching-/Showband Assen is een relatief jonge band. De oprichting vond plaats in november 2002 en in januari 2003 werd er gestart met de repetities. Mercurius bestaat nu uit ongeveer 30 enthousiaste leden variërend in leeftijd van 10 tot ± 70 jaar. De afgelopen periode heeft Mercurius een nieuwe weg ingeslagen. Er is hard gewerkt aan het opfrissen van de show van vorig jaar. Ook een nieuw straatrepertoire blijft niet achterwege. Het repertoire bestaat uit goed in het gehoor liggende nummers, variërend van strakke marsen tot swingende popnummers.

Optredens
In haar korte bestaan is Mercurius uitgegroeid tot een graag geziene gast op evenementen in zowel binnen- als buitenland. Naast taptoes, parades en corso’s zijn ook thema optredens, inclusief de afstemming van de kleding en het repertoire, zoals Sinterklaasintochten en het opluisteren van kerstmarkten de leden niet vreemd. Afgelopen jaar heeft Mercurius zich onder andere gepresenteerd tijdens het bloemencorso in Eelde en de Oranje taptoe in Assen. Mercurius heeft vorig jaar ook voor de tweede maal deelgenomen aan het ODSC, waarbij zij een mooie tweede prijs heeft behaald. Dit jaar zal Mercurius ook te zien zijn bij verschillende optredens in het buitenland. Ook zal voor het eerst worden deelgenomen aan het Musikfestival te Rastede.

Show
Mercurius presenteert dit jaar een show, getiteld Vive La France. Veel bekende Franse werken zullen ten gehore gebracht worden zoals onder andere Une Belle Histoire, Carnaval de Paris en Champs-Elysées. Ook in de choreografie zullen we enkele Franse kenmerken terug laten komen.

Mercurius Marching Showband Assen

Mercurius Marching Showband Assen
Afbeelding 1 van 4

Muzikale leiding en choreografie is in handen van Simon Visser. Tambourmaître is Hans Feeburg.

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem dan ook eens een kijkje op onze website

Website: www.mercurius-assen.nl

 

Jong Beatrix Drum & Bugle corps Hilversum

HILVERSUM – Jong Beatrix is een junior drum corps, opgericht op 16 juni 1956, die kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar de kans geeft zich op muzikaal- en showgebied te ontwikkelen. Bij Jong Beatrix wordt plezier, muziek, beweging, dans en show verenigd in één activiteit. Om dat in goede banen te leiden heeft de vereniging een grote en bekwame groep enthousiaste vrijwilligers die o.m. les geven, uniformen naaien en de kinderen begeleiden. In meer dan een halve eeuw is Jong Beatrix ontwikkeld van nationaal befaamde Mars- en Showband tot een stoere jonge versie van grote zus Beatrix  Drum & Bugle Corps, maar met een geheel eigen gezicht. Jong Beatrix bestaat uit vier hoofdonderdelen: de Brass (blazers), de Percussion (slagwerkers), het Front-ensemble (o.m. xylofoon-spelers), en de Color Guard (vlag, rifle, sabre en dans).

Jong Beatrix is een seizoensgebonden vereniging. Dit omdat we aan de Drum Corps Nederland (DCN) en Drum Corps Europe (DCE) competitie meedoen, waarop wij onze planning richten. DCN en DCE organiseren ieder jaar in september de ‘Championships’, waar vele drum corps uit Nederland en de rest van Europa aan meedoen. Tijdens deze Championships komen we uit in de Junior Class en worden we bejureerd door een professioneel juryteam. Op Europees niveau weet Jong Beatrix zich meestal in de top drie te plaatsen. Daarnaast hebben we een aantal Nederlandse en Europese kampioenschappen op onze naam staan.

Seizoenen
Naast het zomerseizoen kent Jong Beatrix ook een winterseizoen. Daar doet niet heel Jong Beatrix aan mee, maar alleen onze color guard. Zo gauw als de Championships in september is geweest, wordt door de color guard apart een nieuwe show ingestudeerd. De zgn. winter guard-competitie hiervoor wordt georganiseerd door Color Guard Nederland (CGN). De Championships van de winter guard-competitie is ieder jaar eind maart. En ook daar worden we bejureerd door een professioneel juryteam. 

BeatrixJeugd-01

BeatrixJeugd-01
Afbeelding 1 van 4

De opbouw van ons seizoen
Onze organisatie draait voor een groot deel om deze twee competities. Onze activiteiten zijn erop gericht om een zo goed mogelijke show te brengen. We starten het seizoen met een nieuw show-thema met bijpassende muziek. Als alles gecomponeerd en gearrangeerd is, kan het instuderen beginnen. Dit doen we in de winter, net als het schrijven van de show. In de winter repeteren we op dinsdagavond en zaterdagochtend in het eigen gebouw in Hilversum. Vanaf mei repeteren we naast de gebruikelijke dinsdagavond, ook elke zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur buiten, waarbij we op een veld de show en muziek steeds verder verbeteren. Tijdens Pasen is ons kamp waar we de muziek en de show voor het eerst samen laten komen en aan familie laten zien en horen.

Rond Koningsdag starten de eerste echte optredens. De eerste contesten zijn door heel het land, maar ook de straatparades beginnen dan weer. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van de Avondvierdaagse lopers of festivals en speciale gelegenheden.

Website: www.beatrix.org/jongbeatrix

ms_divider style=”shadow” align=”center” width=”90%” margin_top=”15″ margin_bottom=”15″ border_size=”10″ border_color=”#dd3333″ icon=”” class=”” id=””][/ms_divider]

 

ESKA Bemmel

BEMMEL – ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en organiseert Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg. Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens tijdens taptoes, middagshows, street-parades, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland. Natuurlijk mag ESKA als organisator niet op de eigen taptoe ontbreken maar geeft de gastkorpsen alle ruimte om zich te presenteren.

De drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting. Het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon. Er is altijd ruimte voor nieuwe muzikanten!

ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt bij ESKA in samenwerking met de muziekschool verzorgd. Aan de hand van een vaste opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het allereerste begin tot aan het punt waarop men kan meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel.

ESKA is deelnemer aan een grote variëteit aan evenementen, zoals: Deelname Showkorpsendag SCVK, Bloemencorso Vollenhoven, Taptoe Rhenen, Taptoe Alblasserdam, Streetparade St. Louis (F.), Carnaval te Millingen, Haalderen en Bemmel, Streetparade Douchy-les-Mines (F)en Taptoe Bemmel. Daarnaast verleent ESKA haar medewerking aan diverse lokale activiteiten zoals intocht Avondvierdaagse, fietsoptocht tijdens Koninginnedag, Lampionnenoptocht en St. Nicolaas.

Taptoe Huizen

Taptoe Huizen
Afbeelding 1 van 11

Naast het unieke gala -uniform beschikt ESKA ook  over divers thema-pakken, zoals een Kozakkenpak en een Musketierspak. Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd.

Website: www.eska.nl

 

Beatrix Drum & Bugle corps Hilversum

HILVERSUM – Beatrix’ Drum & Bugle corps is een onderdeel van de Vereniging Beatrix Korpsen waar gezelligheid en presteren hand in hand gaan. Het corps bestaat uit een groep jonge mensen met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar. Beatrix’ verzorgt show optredens en concerten en doet regelmatig mee op wedstrijden en taptoes. Op de agenda staan ook regelmatig optredens in het buitenland. Zo heeft Beatrix’ opgetreden in Amerika, Canada, Duitsland, Frankrijk, België, Italië, Engeland, Zwitserland en Oostenrijk. Beatrix’ is zeer succesvol geweest op wedstrijden. Vele malen is het corps Nederlands Kampioen geweest en ook op het WMC in Kerkrade scoorden zij hoge ogen. In 2008 is Beatrix’ Vice Europees kampioen geworden.

Beatrix’ probeert ieder jaar weer een stuk entertainment te laten zien op het veld. Theater op het veld met snelle show figuren en grote effecten. Deze stijl is overgekomen uit Amerika. Amerikaanse en Nederlandse schrijvers arrangeren de muziek en een Amerikaanse arrangeur schrijft de show.

Na jaren mee te hebben gedaan in competitie, is er in 2015 besloten een andere weg in te slaan. Deze nieuwe vorm vergt minder repetitietijd, terwijl er nog steeds een hoog niveau wordt gebracht. Dit komt onder andere doordat het oppervlakte van de show aanzienlijk is verkleind en de show korter is dan men gewend was van Beatrix’.  In 2017 is na het succes in de winter van de Winterguard en onze nieuwe Winds-unit besloten om wederom deel te nemen aan wedstrijden.

Beatrix-01

Beatrix-01
Afbeelding 1 van 3

Er wordt volop geëxperimenteerd met nieuwe zaken zoals het thematische uniform, het slim gebruiken van elektronica en het nog meer theatraal brengen van de show.

Spelen bij Beatrix’ is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Een vriendenclub die hard werkt en veel plezier heeft en waar normen en waarden hoog in het vaandel staan. Een muzikale opleiding is niet nodig, alles wordt in huis aangeleerd.

Website: www.beatrix.org/senioren

 

Mallet-Percussionband Rhenen

Rhenen – In 1958 begonnen als een traditionele drumband en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige mallet-percussionband: niet groot, maar wel uniek en bruisend!

Door middel van muzieklessen en repetitieweekenden werken de leden van Drumband Rhenen met veel inzet, maar vooral gezelligheid, aan het verbeteren van de prestaties. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan een goede opleiding van de jeugd.

De keuze voor het mallet-percussion instrumentarium zorgt voor een geheel eigen sound en maakt de band tot een van de weinige showende malletbands in Nederland. Hiermee onderscheidt Drumband Rhenen zich van de traditionele marchingbands, drumfanfares en harmonieën, waardoor de band een graag geziene gast is op allerlei evenementen. Zo treedt de band op tijdens bloemencorso’s, taptoes, straatparades en concerten. Tijdens deze optredens kiest Drumband Rhenen voor een repertoire dat bestaat uit melodieën die zeer herkenbaar zijn voor het publiek. Veel van deze melodieën worden speciaal voor de band gearrangeerd, niet alleen door erkende arrangeurs maar ook door eigen leden.

MPB Rhenen

MPB Rhenen
Afbeelding 1 van 3

Taptoe
Naast herkenbare muziek bevat de taptoeshow van Drumband Rhenen ook een uitdagende choreografie, swingende slagwerkritmes en onverwachte showeffecten. Het showuniform van de band is speciaal geselecteerd om deze effecten te versterken. Het uniform is namelijk in twee kleuren uitgevoerd en door de lichte lijnen op de donkere achtergrond worden de effecten en de dynamiek van de show extra geaccentueerd. Met deze show en het bijpassende showuniform bevestigt Drumband Rhenen definitief haar status als showband: niet groot, maar wel uniek en bruisend!

Website: www.drumbandrhenen.nl

ms_divider style=”shadow” align=”center” width=”90%” margin_top=”15″ margin_bottom=”15″ border_size=”10″ border_color=”#dd3333″ icon=”” class=”” id=””][/ms_divider]

 

Venlo Caledonian Pipband

VENLO – De Venlo Caledonian Pipe Band bestaat uit ongeveer 25 actieve leden en zij verzorgen al meer dan 15 jaar de meest uiteenlopende optredens. Men kan zowel als Schotse Pipe Band optreden maar ook met individuele solisten om evenement muzikaal te omlijsten.

Internationale agenda
Met optredens in 2017 onder meer in Trier (D), Hannover (D), Hamme (B), Berlijn (D), Foress (Sco), Zürich (CH) en Arnhem
is de Calonian Pipe Band meer internationaal actief dan nationaal. Vooral door de deelname aan de Music Show Scotland, de grootste indoor pipebandshow ter wereld, is de agenda goed gevuld. Caledionan Pipeband is een ervaren showkorps die zijn sporen heeft verdiend.

CaledonianPipeband-01

CaledonianPipeband-01
Afbeelding 1 van 3

Bezetting
Een pipeband heeft over het afgemeen een traditionele bezetting: bagpipes, basedrums en snaredrums. 

Website: www.vcpb.nl

 

Dweilorkest De Deurdweilers

Angeren – Dweilorkest De Deurdweilers is een enthousiast dweilorkest uit Angeren die van elk optreden een feest maakt. Als kleine blagen trokken ze eind 1991 op de basisschool de stoute schoenen aan en een Angers dweilorkest was geboren. In de loop der jaren is het orkest zowel letterlijk als figuurlijk gegroeid met vele mooie optredens in binnen- en buitenland. Ook diverse tv- en radioshows zijn aangedaan en inmiddels zijn er ook al drie cd’s verschenen waarvan de laatste in 2012.

Een veelzijdig dweilorkest
Het dweilorkest is op vele diverse evenementen actief. Naast festivals spelen ze onder andere bij (sport)evenementen, taptoe’s en wat je nog maar meer kunt bedenken. De laatste jaren kiest het orkest veelal een thema om hun muziek en kleding op uit te zoeken. Zo kan het orkest geboekt worden als ‘Feel Good-orkest’, maar ook als ‘Pink-orkest’, ‘Boeren-orkest’ of ‘Tiroler-orkest’. Dit jaar is het uitgangspunt ‘De Deurdweilers vieren het leven’. Bekende tunes zullen voorbij komen zoals ‘Leef’, ‘Live is live’ en ‘the show must go on’.

Zien en beleven
Een optreden van de Deurdweilers moet je niet alleen horen, maar moet je ook zien en beleven. Door de combinatie van frisse muziek, opzwepende meedeiners, herkenbare lallers en opvallende en afwisselende arrangementen is een optreden van dit dweilorkest een ware belevenis.

Deurdweilers-01

Deurdweilers-01
Afbeelding 1 van 4

Tel daarbij op een twintigtal muzikanten waarbij stilstaan een verboden woord is. Vermenigvuldig dat weer met opvallende gekleurde (thema)kleding en je hebt een Deurdweilersoptreden.

Website: www.deurdweilers.nl

 

 

Showband Mystique

ARNHEM- Muziekvereniging Mystique Arnhem is een ambitieuze en vooruitstrevende vereniging uit Arnhem en is opgericht in 1961.
In 2014 werd de Showband Nederlands kampioen in de 4e divisie en in 2016 in de 3e divisie.

Vanaf 2017 is zij begonnen met een nieuwe show. In deze show wordt onder meer fragmenten van de Disney films Lion King, Frozen en Mary Poppins gespeeld. Daarnaast heeft zij grote bekendheid gekregen met optredens op Muziekfestivals zowel in Nederland als in Duitsland.

De showband telt ca. 20 spelende leden met zowel (oudere) volwassenen en jeugdleden. Het uniform bestaat uit een rode colbert waaronder afwisselend een witte of blauwe pantalon gedragen kan worden.

Bovendien beschikt de vereniging over een Stageband die zittend concerteert en een Pietenband voor de St. Nicolaas optredens.

Mystique Arnhem

Mystique Arnhem
Afbeelding 1 van 4

Mystique heeft een eigen opleidingsplan. Leerlingen worden door vakbekwame docenten opgeleid en in de Samenspeelgroep wordt extra aandacht besteed aan samenspelen, in een teamwerken en met veel plezier. De vereniging staat onder muzikale leiding van Arie Willem Schouten, tamboermaître is Tonnie Baars.

Website: www.showbandmystique.nl

 

 

Slagwerkgroep Neerbosch-Oost

NIJMEGEN – De Slagwerkgroep bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten in de leeftijd van 8 tot 60 jaar. Sinds eind 2014 staan zij onder leiding van dirigent Melvin Puijn. Onder zijn leiding is er een gevarieerd concertprogramma op de lessenaar komen te staan, waarbij het ritmische slagwerk wordt aangevuld met melodisch slagwerk.

Ook tijdens marsoptredens wordt er een modern repertoire aan het publiek gebracht waarbij bongo’s, toms, een beatring en een cowbell zeker niet mogen ontbreken. Tijdens marsoptredens staat de Slagwerkgroep onder leiding van de tambour-maître Sander Thoonen.

Sfeervolle vereniging
De Slagwerkgroep is een muziekvereniging en muziek verenigd. Het belangrijkste speerpunt voor de Slagwerkgroep is dat er een goede sfeer is op de repetities en dat er op een gezellige manier naar leuke optredens toe kan worden gewerkt. De leden centraal bij de Slagwerkgroep en er worden leuke activiteiten georganiseerd buiten de muziek om. Daarbij streeft de Slagwerkgroep er naar om jaarlijks een weekend weg te gaan met de vereniging, gekoppeld aan een muzikale activiteit.

SlagwerkNeerboschOost-1

SlagwerkNeerboschOost-1
Afbeelding 1 van 4

Prestaties
De Slagwerkgroep gaat ook voor prestaties en neemt deel aan concoursen en wedstrijden. Zo werd zes keer het Nederlands Kampioenschap in de wacht gesleept en werd er een keer zilver en drie keer goud behaald op het Wereld Muziek Concours. In 2015 won Slagwerkgroep Neerbosch-Oost de Sla je Slag Cup in Twello, een open podiumwedstrijd. In 2016 organiseerde de Slagwerkgroep de Sla je Slag Cup in Nijmegen in De Kube. Een groot succes!

In 2017 viert de Slagwerkgroep haar 50-jarig bestaan

Als instructeur staat Melvin Puijn voor de groep, docent is Hans van de Moosdijk

Website: www.neerbosch-oost.nl