Egerländerkapel De Leemkuulers – Bemmel

BEMMEL – Het voorprogramma speelt zich af op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg en is tussen einde streetparade (15.00 uur) en begin taptoe (16.00 uur) te beluisteren. Dit jaar wordt het verzorgd door de Bemmelse Egerländerkapel De Leemkuulers.

De Leemkuulers zijn opgericht op 25 juni 1993. Al sinds die tijd is het een divers gezelschap met allerlei leeftijden. Egerländermuziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio ten noordwesten van de Bohemen (tegenwoordig in Tsjechië rond de stad Cheb). De stad en de rivier heten allebei Eger. De muziekstijl is gebaseerd op Boheemse volksmuziek en te vergelijken met Zuid-Duitse en Oostenrijkse muziek. Het repertoire bestaat doorgaans uit marsen, walsen en polka’s en wordt gespeeld door een blaaskapel met verschillende instrumenten.

Jaarlijks organiseren zij het eigen IKFB (Internationaal Kapellen Festival Bemmel) op de Markt in Bemmel. Dit jaar is het IKFB georganiseerd op zondag 17 juli 2022 van 12.00-17.00 uur. Entree is gratis. 

De datum van het jaarconcert is ook al bekend, en wel op zaterdag 24 september 2022 in Zalencentrum De Kolk te Haalderen. Zaal open om 19.30 uur, aanvang concert 20.00 uur. De entree is € 5,00 per persoon. In de pauze is er een grote loterij met altijd prijs. 

De vereniging is heel actief op facebook. Je kan ze vinden op facebook via @deleemkuulers of via de site www.deleemkuulers.nl