Showharmonie OBK Rhenen

RHENEN – Deze fraaie club heeft in 2021 deelgenomen aan de BPB’21 en dat smaakte naar meer. Ook in 2022 deelname aan de BandParadeBemmel’22 en nu in 2023 dan ook deelnemer aan de taptoe.

De marchingband van OBK bestaat uit zo’n 40 muzikanten die samen de liefde voor muziek delen. Dit veelzijdige gezelschap kun je tegen komen bij optochten, taptoes en veel andere evenementen binnen en buiten. In het orkest spelen jong en oud op een vriendschappelijke manier samen.

Het harmoniekarakter van het orkest zorgt voor warme klanken. Het feit dat we straatoptredens combineren met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt ons uniek in Nederland. Ons harmonieorkest bestaat uit klarinetten, saxofoons, dwarsfluiten, trompetten, hoorns, euphoniums, trombones, bassen en slagwerk.

Repertoire

Ons repertoire bestaat uit marsmuziek afkomstig uit onder andere Nederland, de Verenigde Staten, Oostenrijk, Tsjechië en Groot Brittannië. Naast marsen spelen we ook verschillende karakterwerken, uiteenlopend van alledaagse Top-40 muziek tot popklassiekers.

Het optreden van OBK Rhenen tijdens Aalbers-Taptoe Bemmel 2023 wordt gesponsord door schildersbedrijf Harry Mattijssen