Aalbers Taptoe Bemmel 2018 een groot succes


Zaterdag 8 september jl. vond in het kader van 60 jaar ESKA en de 45e Taptoe Bemmel een uniek muziekspektakel voor Bemmel e.o. plaats.
De organisatie is trots op het feit dat er mede door steun en medewerking van sponsoren, fondsen en gemeente Lingewaard een Jeugdtaptoe in de middag, en een streetparade voorafgaand aan de avondtaptoe gepresenteerd kon worden. Niet in de laatste plaats een complete organisatie door alle vrijwillige medewerkers.

Tijdens de jeugdtaptoe presenteerden zich op zeer verdienstelijke wijze Jong St. Sebastianus Gendt, Jeugshowband Urk, Jong Juliana Amersfoort en Jong Kamper Trompetterkorps. Deze jonge muzikanten laten zien dat de amateurmuziekwereld wel degelijk toekomst heeft.
Tijdens de streetparade presenteerde alle deelnemers, waaronder ook St. Sebastianus Gendt, Arnhemband Arnhem, Excelsior Renkum, Kamper Trompetterkorps, Spielmannszug Rödemis uit het Duitse Husum en natuurlijk ESKA Bemmel zich in het centrum en speciaal bij de bewoners van verzorgingshuis Liduina.

Het avondprogramma beloofde vooraf een sfeervol muzikaal evenement te worden. Er was niets aan het toeval overgelaten. Ladyspeaker Tanny Horst gaf voor de 10e keer correcte informatie over korpsen en hun show. Door onder andere een professionele lichtshow werd de Taptoe een bijzondere belevenis voor deelnemers en publiek met Kasteel de Kinkelenburg als uniek decor. Tussentijds werd ESKA Bemmel door burgemeester Schuurmans geroemd en gefeliciteerd met hun 60-jarig bestaan. Daarbij stond ze stil bij een bijzondere mijlpaal binnen de vereniging die in de afgelopen jaren sterk is verjongd en weer prima in de lift zit.

Na een middag- en avondvullend programma kunnen leden en taptoecommissie terugblikken op een bijzonder geslaagde jubileumdag. 

Volg ons: