Taptoe Bemmel verplaatst naar 2022


BEMMEL – De voorbereidingen ten behoeve van de 47e Taptoe Bemmel  waren eind 2019 al in gang gezet maar deze heeft in 2020 geen doorgang gevonden. Vanwege de aanhoudende corona-perikelen is op basis van de laatste informatie besloten dat ook  in 2021 definitief geen taptoe wordt georganiseerd.

De organisatie heeft alle opties bekeken en besproken. De conclusie is dat onder de huidige condities en omstandigheden, het niet mogelijk lijkt om Taptoe Bemmel als een indoor-evenement te organiseren in november 2021.

Voor de organisatie van een outdoor-taptoe, deze zou dan in september gehouden moeten worden, is de onzekerheid en resterende tijd eenvoudigweg te kort. Bovendien zullen ook veel korpsen niet in de gelegenheid zijn om dan met een representatieve show te kunnen optreden.

Daarom heeft de organisatie besloten dat ook dit jaar definitief geen taptoe wordt georganiseerd. We richten ons daarbij nu op 2022.

Dat betekent niet dat er voor 2021 geen plannen liggen. Als alternatief event wordt gedacht aan een uitgebreide streetparade of muziekevenement in het centrum van Bemmel, waarbij ook met name regionale verenigingen betrokken kunnen worden.

Er wordt hierover overleg gevoerd met de regionale muziekverenigingen en de gemeente.

Volg ons: