Deelnemers 2015


 

Logo KDO groessenShowband KDO te Groessen

GROESSEN – Showband K.D.O., wat staat voor Kunst Door Oefening, is opgericht op 15 augustus 1966. KDO is een snelgroeiende, actieve en dynamische vereniging uit Groessen. Groessen is een klein dorp met circa 2000 inwoners dat ligt in de Liemers, tussen Arnhem en Zevenaar. Groessen is een erg muzikaal dorp, wat blijkt uit de drie muziekverenigingen die het herbergt.

Showband KDO onderscheidt zich van de andere twee verenigingen doordat het zich heeft toegelegd op het showelement. Showband KDO beheerst natuurlijk een traditioneel marsrepertoire, maar de nadruk ligt op herkenbare, moderne (pop)muziek. Sinds de oprichting in 1966 werd jarenlang en veelvuldig deelgenomen aan gerenommeerde taptoes en concoursen. Die optredens werden, gedwongen door een teruglopend ledental, enige jaren op een wat lager pitje gezet. KDO legde zich in die tijd meer toe op streetshows. Intussen gaat het Showband KDO weer voor de wind. Er is veel jeugd toegestroomd en met ruim 40 spelende leden is de band weer op volle sterkte. Sinds 2005 is het zwart-groen van Showband KDO dan ook weer te bewonderen op de vaderlandse taptoevelden én daarbuiten. Dat de terugkeer in de taptoewereld van KDO  niet onopgemerkt voorbij is gegaan, blijkt uit het feit dat KDO zich mag verheugen in een grote belangstelling bij taptoe – organisaties. De muzikale leiding van Showband KDO ligt bij dirigent en componist Rob Gerritsen. Het instructieteam voor de showelementen staat onder leiding van Hans Verhoeks, tevens de tambour-maître van KDO.

kdo-groessen-senioren-01Foto Jacques Kok D45-13-K02 showband kdo

Mede om het voor taptoe organisaties (financieel) aantrekkelijk te maken biedt Showband KDO twee volwaardige shows.

De gloednieuwe gala show heeft als thema “Colors“. De show, uitgevoerd in het zwart/groene gala uniform, bestaat geheel uit muziek die allemaal iets met kleur heeft te maken. Kleur associëren we met gevoelens en emoties als liefde, rouw, angst, blijdschap, goed en fout. Vaak wordt een emotie verwerkt in prachtige, tijdloze muziek . Composities van artiesten als Marco Borsato – Rolling Stones – Spendeau Ballet – Michael Jackson en vele anderen komen langs in deze show. Een bekende arrangeur in de taptoewereld, Michel Smeets, heeft voor Showband KDO de muziek geschreven. Hans Verhoeks tekende voor de choreografie. Met de combinatie van herkenbare muziek en spetterend loopwerk zal Showband KDO de taptoe velden gaan bestormen de komende jaren.

De tweede geheel nieuwe taptoeshow van Showband KDO is iets geheel anders. Het is een echte entertainmentshow die luistert naar de naam “Goed Fout”.  Bij deze show is de interactie tussen publiek en muzikanten erg belangrijk. Dansen, klappen, zingen, alles komt voorbij, en alles mag en kan tijdens dit 13 minuten durende spektakel. Overbekende hits als YMCA – Captain Jack – No Limit – Ich bin wie du en vele anderen meezingers komen langs in deze show en natuurlijk wordt de passende kleding niet vergeten, wat ’t geheel tot een boeiend en kleurrijk schouwspel zal maken.

Behalve bij taptoes treedt Showband KDO veel aan bij streetparade(s), corso’s  en andere evenementen, niet alleen in Nederland maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. Duitsland is een vast onderdeel tijdens Rosenmontag met carnaval. Er is vele malen medewerking verleend aan de optochten in de steden Bonn, Bocholt en Duisburg. De streetshow van KDO is verrassend. Strak marcheren wordt afgewisseld met onverwachte showelementen. Sta er niet van te kijken als de tambour-maître het korps ineens het publiek, of zelfs een winkel instuurt. Alles kun je verwachten en ook hier onderscheidt Showband KDO zich weer door herkenbare, moderne (pop)muziek. Samen met beide, eerder genoemde taptoe shows biedt Showband KDO een heel pakket om ook de komende jaren het publiek aangenaam te vermaken. Showband KDO is voortdurend bezig met verfijning en op zoek naar vernieuwing.

Website: www.showbandkdo.nl

Gesponsord door:

Spaan bv


 

Logo KDO groessenJong KDO

GROESSEN – Naast de Showband beschikt KDO sinds 2012 ook over een jeugdband van een kleine 25 leden. Deze jeugdband luistert naar de naam Showband Jong KDO.

Jong KDO komt voort uit het uiterst succesvolle project Music Kidds waar KDO al enige jaren in participeert. In een kleine vier jaar tijd is KDO erin geslaagd om kinderen die nog volstrekt onbekend waren met het maken van muziek op te leiden tot volwaardige jeugdshowleden. Iedere dinsdag en donderdagavond wordt er hard gerepeteerd in en om het eigen clubgebouw van Showband KDO, “Odeon” geheten.

Jong KDO Jong KDO Groessen

Op 12 mei 2012 presenteerde Jong KDO op haar eigen jeugdtaptoe voor het eerst de taptoeshow “ Thriller “, op muziek van Michael Jackson. Hierna was onze jeugd al verschillende malen te gast bij taptoeshows elders in Nederland. Maar de tijd gaat snel, want de eerste taptoe show “ Thriller” is inmiddels ook al weer vervangen, en vanaf 2015 presenteert Showband Jong KDO de nieuwe GALA show  “To The Movies” In deze show komen allerlei film thema’s langs als Hakuna Matata – Fame en vele anderen.

Website: www.showbandkdo.nl

Gesponsord door:

Harry Mattijssen


 

politiekapel-nijmegen-logoPolitiekapel Gelderland-Zuid

NIJMEGEN – De Politiekapel Gelderland-Zuid is een van de weinige politie orkesten in Nederland die nog marcheert. De kapel is opgericht in 1947 en bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste een harmonieorkest met houtblazers, koperblazers en groot slagwerk. Daarnaast beschikt de kapel over een tamboer-, lyra en pijperkorps. De kapel kan rekenen op zo’n 40 enthousiaste musici in totaal. Het tamboer-, lyra en pijperkorps onder leiding van tamboermaître Adri van Reuler geeft  tijdens de parade in Bemmel  acte de présence.

Hoewel een aantal van de muzikanten daadwerkelijk bij de politie werkzaam is, is het overgrote deel van de leden geen politiefunctionaris. Er is in het orkest en bij het tamboerkorps altijd ruimte voor nieuwe muzikanten die afwisselende muziek willen spelen en deel willen uitmaken van een bijzondere organisatie.

PolitiekapelNijmegenpolitiekapel-nijmegen-01

Het tamboer-, lyra en pijperkorps van de Politiekapel Gelderland-Zuid beschikt over een groot instrumentarium en heeft een bijbehorend uitgebreid repertoire: marsmuziek, uitdagende slagwerkstukken en melodische concertwerken passeren de revue.  Onder leiding van instructeur Mike de Geest zoekt men steeds naar iets nieuws.

Ook het orkest van de kapel zoekt de extremen op in de muziek. Haar repertoire strekt zich uit van klassieke ouvertures, marsen en musical- en filmmuziek tot solowerken, jazz, blues en andere lichte muziek. Dirigent Bart van Zutven weet de muzikanten keer op keer te inspireren en zijn dynamische dirigeerstijl wordt ook zeer gewaardeerd door het publiek.

De Politiekapel uit Nijmegen is nauw verbonden aan het politiekorps en wordt gezien als het muzikale visitekaartje van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Website: www.politiekapelgelderlandzuid.nl/tlk


 

amantius-denbosch-logoDrumfanfare Amantius ’s Hertogenbosch’s Hertogenbosch – Drumfanfare Amantius is afkomstig uit de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch en is opgericht 8 mei 1984. Het overgrote deel van de leden is afkomstig uit ’s-Hertogenbosch.

Momenteel bestaat de vereniging uit meer dan 130 leden waarvan ongeveer de helft in het     Show & Marchingband hun plaats hebben gevonden. De leeftijd van de leden varieert tussen de 7 en de 65 jaar. Naast de SMB kent Drumfanfare Amantius ook een jeugdorkest “Jong Amantius” en een concertorkest de “Stageband”. De muziek die Drumfanfare Amantius ten gehore brengt bestaat uit arrangementen die veelal speciaal voor het orkest worden geschreven, alle muziekstemmen in het arrangement zijn hierdoor optimaal vertegenwoordigd wat een volle klank oplevert.

amantius-denbosch-01 IMG_0171Sinds kort staat Drumfanfare Amantius onder leiding van Ton Peters. De instructie voor de tamboers is in handen van Dennis Smits, ook geen onbekende in de professionele en amateur muziek wereld. Dennis Smits verzorgd naast de tamboer instructie bij Amantius alle showrepetities en is tevens de choreograaf van ons orkest. Tamboermaître van Drumfanfare Amantius is Martijn van SchadewijkBij Drumfanfare Amantius wordt veel waarde gehecht aan een goede muzikale opleiding. Leerlingen die zich bij Drumfanfare Amantius aanmelden worden door gekwalificeerde instructeurs opgeleid. De minimum leeftijd om lid te worden van Drumfanfare Amantius is 7 jaar.Drumfanfare Amantius is een bloeiende vereniging die continue in beweging is. De grenzen worden telkens weer verlegd om de inspiratie en motivatie bij de leden optimaal te houden. Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt U onze muzikale collega worden ? Kom dan eens vrijblijvend langs tijdens een van onze repetities op donderdagavond en laat U uitgebreid voorlichten over onze vereniging.Website: www.amantius.nl

Gesponsord door:

WiDo Kranenverhuur


 

des-kerkdriel-logoJachthoorn- en Trompetterkorps Door Eendracht Sterk Kerkdriel

KERKDRIEL – DES is opgericht op 1 september 1965. Het is een korps dat bestaat uit jong en oud, naast muziek maken staat gezelligheid hoog in het vaandel. Op dit moment bestaat het korps uit 35 leden die iedere donderdag avond repeteren in Hotel Café ’t Luchtschip te Kerkdriel.

DES is een levendige vereniging die uitkomt in de Eredivisie van Nederland. Dit vraagt natuurlijk wel het nodige van de leden en instructeur, de heer Juul ’t Lam. Deze staat sinds een aantal jaren als instructeur voor de vereniging en heeft voor de nodige vernieuwing gezorgd. Zo is DES modernere muziek gaan spelen maar is de discipline tijdens de optredens niet verdwenen.

des-kerkdriel-02 des-kerkdriel-01 des-kerkdriel-03
De laatste jaren is de vereniging flink gemoderniseerd wat nu zijn vruchten af begint te werpen. DES is op dit moment bezig met het instuderen van een gloednieuwe show welke was te zien zal zijn tijdens de spetterende taptoe op 26 september 2015 op het DSC terrein in Kerkdriel.

DES is dus druk bezig met de toekomst en daar is deze vernieuwde website maar een klein voorbeeld van. Natuurlijk blijven we altijd op zoek naar nieuwe muzikanten dus neem gerust een keer een kijkje bij een van onze repetities dan kunt u zelf zien wat voor een mooie warme vereniging DES Kerkdriel is.

Website: www.deskerkdriel.com

Gesponsord door:

Maters Huissen bv


 

amigo-leiden-logoAMIGO Leiden

LEIDEN – Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden is een jonge en dynamische band die sinds de oprichting in 1995 in hoog tempo is ontwikkeld tot een band met internationale allure. AMIGO, Alles Met Inzet, Geloof en Overtuiging, verzorgt met ruim 40 muzikanten ca. 20 optredens per jaar in zowel binnen- als buitenland. Deze optredens variëren van taptoes tot streetparades en concerten.

Het veelzijdige repertoire van AMIGO bestaat uit traditionele Engelse marsen, typerende Tsjechische polka’s, sterke Russische marsen maar ook eigen arrangementen in het lichte genre. Kenmerkend voor dit orkest is de typische Leidse Sound die ontstaat door een combinatie van een perfecte klankverhouding en geraffineerde arrangementen. Gestoken in een uniform wat is afgeleid van Her Majesty’s Royal Marines, weet AMIGO met haar zeer strakke discipline het publiek iedere keer weer te verbazen.

Voor de ontwikkeling van hun nieuwe show liet AMIGO zich mede inspireren door suggesties van het Nederlandse publiek. De veelzijdigheid aan inzendingen bleek dusdanig groot dat er bewust voor is gekozen om niet één artiest of thema centraal te stellen, maar te kijken naar hoe de oorspronkelijke artiesten zelf hun muziek gebruikten om een emotie of boodschap over te brengen. Dat muziek en emotie nauw met elkaar verbonden zijn is duidelijk terug te horen in een bijna 14 minuten durende show met de passende naam: ROLLERCOASTER.

amigo-leiden-01 IMG_0232amigo-leiden-02

Voor muzikaal leider Dennis Hazenoot lag een grote uitdaging om de zeer contrasterende nummers vloeiend in elkaar over te laten lopen. Het resultaat is een show die zich haast laat beleven als een echte achtbaan: sterke wisselingen in intensiteit en vaart, met soms een onverwachtse wending. De overgangen tussen de verschillende nummers zijn te zien als het hoogste punt tijdens een achtbaanrit: volgt er een steile val naar beneden of een plezierige en geleidelijke afdaling naar een nieuwe sfeer of stijl?

Ook in choreografisch opzicht valt er binnen deze show veel te beleven. Ivo de Soet verzorgde een passende choreografie waar muziek en beeld nauw met elkaar verbonden zijn. Binnen de vele muziekstijlen die aan bod komen bleek voldoende ruimte beschikbaar om diverse visuele bijzonderheden een passende plek te geven. Imposante opstellingen, dansende muzikanten en rebbelerende bassen maken de show ook visueel een plezier om naar te kijken.

AMIGO mag zich vol trots tot één van de betere orkesten van Nederland rekenen. In 2007 werd AMIGO Nederlands Kampioen Marssecties en in november 2008 promoveerde het orkest naar de Topklasse Showbandstyle. In 2010 kwam het orkest bij de internationale mars & showwedstrijden in Hamont (B) voor het eerst in deze klasse uit en behaalde daar tweemaal goud. In 2012 behaalde AMIGO een eerste prijs tijdens het concours in Heinkenszand en tijdens het Wereld Muziek Concours 2014 te Kerkrade wist AMIGO als debuterend orkest direct de 7e plaats in de ‘World Division’ op het onderdeel mars te veroveren. Een ongekend resultaat welke de showband-wereld deed verbazen!

Deze positieve ontwikkelingen tonen de muzikanten en instructeurs van AMIGO met veel inzet en overtuiging ook in hun nieuwe show op de Nederlandse taptoevelden. ROLLERCOASTER vormt de volgende muzikale stap voorwaarts voor Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden!

Website: www.amigo-leiden.nl

Gesponsord door:

wehlsebijenkorf


 

Logo-RotdweilersKakafonie De Rotdweilers Bemmel

BEMMEL – Kakafonie De RotDweilers is een groep jonge, enthousiaste vrienden die in 1990 een dweilband zijn gestart. Van acht leden groeide het orkest al snel uit tot een band met 24 muzikanten. De band wordt muzikaal tot grote hoogte gebracht door Cees Coenen.

Rotdweilers02Rotdweilers01

Repertoire
Het repertoire gaat van smartlap tot mardi grass, van Caro Emerald en Adèle tot Michael Jackson en The Dirty Dozen Brass Band. In combinatie met de nodige show en een flinke dosis enthousiasme, zorgen De RotDweilers voor spetterende optredens.

Bezetting
Op dit moment bestaat De RotDweilers uit hout- en koperblazers en een ritme sectie. We hebben drie altsaxen, twee tenorsaxen en een baritonsaxofonist. De trompetsectie is vier man en twee vrouw sterk. Naast drie trombones, hebben we een bastrombonist (en da’s meer dan genoeg!). Het ritme bestaat uit twee mannen op de sous, aangevuld met vier fantastische trommelaars. Denk jij een goede aanvulling te zijn op onze band? Stuur ons gerust een mailtje!

Optredens
De RotDweilers treden vooral op tijdens festivals, braderieën, bruiloften, bedrijfsfeesten en verjaardagen. De jaarlijkse hoogtepunten zijn De Bemmelse Dweildag, op de tweede zondag in juni en met carnaval tijdens 100% FEEST. Tijdens 100% FEEST spelen we niet alleen… Dit geweldige carnavalsfeest wordt ook georganiseerd door De RotDweilers.

Website: www.derotdweilers.nl

Gesponsord door:


 

Logo-ESKA--blauw-en-gevuld-radiaalESKA Bemmel

BEMMEL – ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1978 en organiseert Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg. Zelf neemt ESKA ook regelmatig deel aan optredens tijdens taptoes, middagshows, street-parades, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland.  

De drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting. Het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon. De muziekopleiding wordt bij ESKA in eigen beheer uitgevoerd, aan de hand van een vaste opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het allereerste begin tot aan het punt waarop men kan meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel.

ESKA bij smb Aalbers - 2014 ESKA Bemmel - 2014

ESKA is deelnemer aan een grote variëteit aan evenementen, zoals bleoemcorso’s, taptoes, streetparades, optochten en festivals.

Website: www.eska.nl

Gesponsord door: 

110aalbers