DVS – Katwijk aan Zee


KATWIJK AAN ZEE – De Marchingband DVS behoort tot de absolute top in de amateurmuziekwereld en is door de jaren heen uitgegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk.

De Marchingband is befaamd om haar aparte sound, die ontstaat door de balans tussen de individuele klankkleuren, welke samensmelten in een eenheid van geluid. Het brede mars- en polkarepertoire, de strakke marsorde en spectaculaire shows maakt de Marchingband tot een graag geziene gast op taptoes en parades in binnen- en buitenland. De Marchingband heeft, naast optredens in eigen land, opgetreden in onder andere Denemarken, Noorwegen, Zwitserland, Canada, Duitsland en Engeland.

WMC-successen
Vele gouden successen zijn behaald op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade, met als hoogtepunt het behalen van de titel WMC-kampioen op het onderdeel mars in de hoogste divisie in 2009. In datzelfde jaar eindigde de Marchingband op de derde plaats in de eindrangschikking bij de showwedstrijden.

De uniformen van de Nederlandse Krijgsmacht in het algemeen en in het bijzonder het uniform van de Limburgse Jagers hebben model gestaan voor het uniform van de Marchingband. De keuze voor een groen uniform levert het korps de bijnaam De Groene Jagers op. Een naam die nog steeds met trots wordt gedragen.

DVS bestaat in 2019 65 jaar en presenteren tijdens de eigen jubileum Taptoe de gloednieuwe show ‘The Western Trail’. Een wervelende show vol spetterende Westernklassiekers van onder andere Enrico Morricone. U herkent de muziek van bekende films als Once upon a time in the West, Silverado, The Good, the Bad and the Ugly en nog vele anderen.

Huidige show
De show The Western Trail zal in de Vliert te zien zijn met muziek uit bekende westernfilms zoals “Once Upon A Time in The West”, “The Good, the Bad and the Ugly” etc. DVS staat onder leiding van de nieuwe tamboer-maitre Patrick Boezaard.


Gesponsord door:

Hoofdsponsor smb Aalbers te Bemmel


Meer informatie: www.dvskatwijk.nl

Volg ons: