Spielmannszug Rödemis Husum e.V.

De senioren van de vereniging zijn één van Europa’s meest succesvolle Spielmannszugen in vele decennia en is zeer bekend buiten de grenzen van Duitsland.

In de afgelopen jaren hebben de jongeren van de “Zug” verschillende tournees gemaakt door Denemarken, Nederland, België, Frankrijk, Italië en Polen. Maar ook andere Europese landen, zoals Noorwegen, Spanje, de Tsjechische Republiek, Engeland, Ierland en Zwitserland, stonden op het programma.

In aanvulling op deze talrijke internationale optredens, maken veel evenementen in Duitsland het plaatje compleet.

Ook zijn zij bekend uit diverse televisieoptredens in Frankrijk en Duitsland., zoals bijvoorbeeld tijdens de MUSIKANTENSTADL.

Om hun vaardigheden te laten beoordelen door een deskundige jury, bezoeken de 40 muzikanten regelmatig nationale en internationale wedstrijden. Op deze evenementen, heeft de vereniging meer dan 350 eerste en tweede prijzen weten te behalen.

De opmerkelijke successen omvatten het winnen van elf gouden medailles en een zilveren medaille tijdens het WMC in Kerkrade, en de speciale toekenning “Best International Award” in 2001.

Bovendien wonnen de senioren meerdere keren het internationale Duitse kampioenschap en de “Deutschlandpokal” in het Hessische Alsfeld, voor het laatst beide titels in 2011.

Tijdens de marswedstrijden van de Rasteder Muziekdagen, behaalden zij in de jaren 2006 en 2009 de titel “European Champion”.

In het Belgische Hamont, won Rödemis meerdere malen de titel “Kampioen der lage landen” en werd drie keer de algemene winnaar van deze prestigieuze internationale competitie.

U vindt de Spielmannszug ook regelmatig op regionale wedstrijden, waar de muzikanten met veel succes werden beloond door de professionele voorbereiding.

Meer info: www.roedemis.eu


Sint Sebastianus Gendt

De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn identificerend voor Sint Sebastianus. Hiermee straalt Sint Sebastianus een traditionele stijl uit. Het korps dat in 1499 is opgericht werd later in de revolutie een voorbeeld voor de huidige militaire korpsen.

 

De muziekwerken zijn divers en hebben twee sterke voorkeuren. Sint Sebastianus maakt stevige marsen, maar ook bekende popsongs. Hiermee weten zij het publiek altijd te verrassen. De warme klanken van de brass, bestaande uit trompetten, hoorns, saxofoons, baritons, trombones en sousafoons zijn ook optimaal voor een eigen sound. De blaasinstrumenten zijn in bes en es getemd.

Onder de warme en traditionele sound in de brass, wordt door het slagwerk een mooie basis gelegd. Het slagwerk heeft ook de uitstraling van een traditioneel korps. De snares worden laag gedragen en hebben een diepe warme sound, die extra benadrukt wordt door de tenortoms, de bassdrum met brede klankkast en de cymbals van 18 inch.

Het grote, enthousiaste korps met deelnemers van jong en oud kleuren het korps nog meer. Hier zit dan ook de kracht van het korps tijdens streetshows en shows op taptoevelden. Het ontzaglijk effect komt al sterk naar voren door het aantal leden en nog sterker in de combinatie met het uniform.

Met deze aspecten is Sint Sebastianus een graag geziene gast op optredens in binnen- en het buitenland.

Meer info: www.sebastianus.nl

 


Kamper Trompetterkorps Kampen

Het Kamper Trompetter Korps is een bijzonder populaire, bruisende showband. Als ambassadeurs van de stad Kampen reizen ze heel Europa door. De unieke uniformering en eigentijdse muziekstijl maken elk optreden tot een belevenis.

Kenmerkend voor de eigen stijl is de goed in het gehoor liggende muziek die met een enorme drive en energie wordt gebracht. Het Kamper Trompetter Korps hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar optredens. Om kwaliteit in de toekomst te continueren en verder uit te bouwen kunnen kinderen vanaf 8 jaar gratis muziekonderwijs bij het Kamper Trompetter Korps volgen.

Inmiddels zijn ongeveer 100 kinderen van 16 jaar en jonger in opleiding! De shows die het Kamper Trompetter Korps laat zien worden in eigen beheer ontwikkeld en het merendeel van de muziek is speciaal voor deze showband gearrangeerd. Het Kamper Trompetter Korps heeft de laatste jaren meerdere Europese, Open en Nederlandse titels bijgeschreven en bevestigt hiermee opnieuw haar status. Betrokkenheid, verantwoordelijkheid en motivatie, zijn gedeelde waarden binnen onze vereniging.

Het gevolg is dat we het beste uit onszelf willen halen om het meeste plezier te beleven en de maximale voldoening ervaren. Elk optreden is voor ons dan ook een nieuwe uitdaging die we met veel plezier aangaan.
Het Kamper Trompetter Korps, een gepassioneerde showband die een blijvende indruk achterlaat.

WIJ ZIJN HET KAMPER TROMPETTER KORPS

Meer info: www.kampertrompetterkorps.nl


Drumfanfare ESKA Bemmel

Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, in combinatie met Streetparade Bemmel. In 2018 voor de 45e keer!

Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland.

De Drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting, het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon.

ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel.

ESKA is deelnemer aan een grote variëteit aan evenementen waaronder recentelijk:

 • Streetparade en Aalbers-Taptoe Bemmel (september 2017)
 • Bloemencorso Winkel (september 2017)
 • Carnavalsoptocht Westervoort en Bemmel (februari 2018)

En waaronder dit jaar deel te nemen aan:

 • Streetparade te Nijmegen (juni 2018)
 • Taptoe Putten (juni 2018)
 • Doortocht Nijmeegse Vierdaagse (juli 2018)
 • Bloemencorso Leersum (augustus 2018)
 • Taptoe Emmer-Compascuum (september 2018)
 • Jubileumeditie Streetparade en Aalbers-Taptoe Bemmel (september 2018)
 • Taptoe Alblasserdam (september 2018)
 • Taptoe Rhenen (november 2018)

Daarnaast verleent ESKA haar medewerking aan diverse lokale activiteiten zoals: Carnavalsoptocht, intocht Avondvierdaagse, fietsoptocht tijdens Koningsdag, Lampionnenoptocht, St. Nicolaas optocht Elden en Bemmel.

Naast het unieke gala-uniform beschikt ESKA ook over diverse thema-outfits zoals een Kozakken, Sultan en Musketier.

Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd.

Meer info: www.eska.nl


Arnhem band Arnhem

De Arnhem Band, lid van Scouting Nederland is uniek door het jonge imago en zijn flexibiliteit. De Band bestaat uit leden die tussen de 10 en 30 jaar oud zijn, een gegeven dat maar bij weinig andere vergelijkbare korpsen het geval is.

De belangrijkste doelstelling van de Band is om een balans te vinden tussen gezelligheid en prestatie. Prestatie en kwaliteit staan hoog in het vaandel maar de gezelligheid en ontspanning zijn minstens even belangrijk, onze kreet luid niet voor niets: Arnhem Band, “Meer dan muziek alleen”.

Dit unieke gegeven leidt tot een gedegen groep jonge mannen en vrouwen die elkaar graag muzikaal uitdagen en naast de Band veel tijd met elkaar doorbrengen.

De Arnhem Band huisvest een hobby die niet alleen muzikaal uitdaagt maar ook een vereniging waar vriendschappen voor het leven ontstaan.

Meer info: www.arnhemband.nl


Excelsior Renkum

Ook in 2018 zal Excelsior Renkum de show “Airborne” gaan uitvoeren. Tijdens deze indrukwekkende show zal het verhaal rondom de luchtlandingen van Operatie Market Garden centraal staan.

Deze gebeurtenissen vonden plaats in september 1944 en hebben zich voor een groot deel afgespeeld binnen de gemeente Renkum. Tijdens de show zullen diverse gebeurtenissen en emoties voorbijkomen.

De gevechten tijdens de luchtlandingen, het herdenken van de gesneuvelde soldaten, maar ook de uiteindelijke bevrijding zullen zowel muzikaal als ook show technisch uitgebeeld worden.

Excelsior besloot te kiezen voor een toegankelijk programma voor het publiek maar wel met uitdaging. De Muziek en Choreografie zijn voor Excelsior op het lijf geschreven en sluiten goed aan op het niveau van het korps en de stijgende lijn die het korps al enige jaren doormaakt. Een goede basis is hierbij een zeer grote prioriteit van het korps. Met een goed doordachte choreografie kan Excelsior goed verder bouwen in de taptoewereld. Nadat in December 2015 de eerste muziek op de lessenaar verscheen zijn de eerste figuren van de show in januari 2016 al gelopen.

 Met groot succes was Excelsior Renkum 2014 de opvallende nieuwkomer in taptoeland. Sindsdien timmert Excelsior Renkum hard aan de weg en heeft het korps met veel succes haar medewerking verleend aan diverse taptoes en streetparades in binnen- en buitenland. Op 7 november 2015 heeft Excelsior Renkum, voor het eerst in haar historie, deelgenomen aan een showconcours. In Schiedam werd een prachtige promotie behaald en tevens werd de dagprijs in de wacht gesleept op het onderdeel show, vanwege de hoogste score van de dag. In juli 2017 heeft Excelsior voor het eerst in haar geschiedenisdeelgenomen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en daar in de First Division op het onderdeel show een gouden medaille behaald met een puntenaantal van 80.67.

 Dirigent Ferdi van Maanen is verantwoordelijk voor het visuele en muzikale programma wat speciaal voor het korps is ontworpen en geschreven. Met ondersteuning van een ervaren en enthousiast instructieteam, wordt er een indrukwekkende show ingestudeerd.

Meer info: www.excelsiorrenkum.nl