Jong Sint Sebastianus Gendt

Bij Jong Sint Sebastianus komen de woorden gezelligheid, trots en beweging sterk naar voren. In 2008 is het jeugdkorps van Sint Sebastianus opgericht vol met enthousiaste jeugdleden.

De jeugd is opgetogen over het feit dat zij mee mogen denken in de ontwikkelingen van hun eigen jeugdkorps.

 

De leden van Jong Sint Sebastianus kiezen samen met hun instructeurs muziekwerken uit. Hierdoor ontstaat ook een gezellige sfeer. Daarbij wordt de mogelijkheid gecreëerd voor nieuwe ideeën.

De uniformen komen overeen met die van de senioren van Sint Sebastianus. De bekende, zwarte uniformen met rode en gouden tinten zijn ook identificerend voor Jong St. Sebastianus.

De brass van Jong Sint Sebastianus bestaande uit trompetten, saxofoons, baritons, trombones en sousafoons zijn ook herkenbaar voor het jeugdkorps. Deze instrumenten zijn in dezelfde samenstelling als die van Sint Sebastianus. Ook het slagwerk van Jong Sint Sebastianus evenaart de zware klanken. Met deze samenstelling van instrumenten weet het jeugdkorps ook geweldige muziekstukken van hedendaagse tijd te maken, maar ook bekende popsongs.

Jong St. Sebastianus is een graag geziene gast in het binnen- en buitenland, taptoevelden en streetparades.

Meer info: www.sebastianus.nl


Kamper Trompetterkorps Kampen

Het Jong Kamper Trompetter Korps (Jong KTK) is een levendige jeugdshowband, in dezelfde unieke stijl als haar grote broer, het Kamper Trompetter Korps. Het Jong KTK weet het publiek te imponeren met indrukwekkende optredens en jeugdig enthousiasme. Voortdurend wordt binnen de eigen stijl gezocht naar vernieuwing en grenzen die deze jonge muzikanten uitdagen.

 

Door het zeer populaire interne opleidingsprogramma, de KTK Music Kidz, stromen elk jaar vele nieuwe enthousiaste leden het Jong KTK binnen. Op dit moment zijn er meer dan 80 talenten onder de 16 jaar die bij het in het opleidingstraject worden opgeleid tot waardige muzikanten. De toekomst en het kwaliteitsniveau van het Jong KTK en de vereniging Kamper Trompetter Korps is hiermee gewaarborgd. De jongens en meisjes in de leeftijd van 11 tot 16 jaar, die samen het Jong KTK vormen, reizen het hele seizoen om op verschillende plaatsen optredens te verzorgen.

Ook in het buitenland is het korps een zeer gewaardeerde gast. Al 50 jaar behoren zij tot de beste jeugdband van Nederland! Met de groeiende belangstelling en de bijzondere wijze waarop het Jong KTK zich al jaren weet te presenteren, ligt er een veelbelovende toekomst voor deze jonge muzikanten uit Kampen. Het Jong KTK, een showband waar plezier en kwaliteit samen gaan.

WIJ ZIJN HET KAMPER TROMPETTER KORPS

Meer info: www.kampertrompetterkorps.nl


Jeugdkorps Showband Urk

Het Jeugdkorps van Showband Urk is gestart in het najaar van 1996. Ondertussen bestaat het Jeugdkorps dus alweer 20 jaar. Ruim 30 muzikanten in de leeftijd van 9 tot 15 jaar repeteren iedere week in het clubgebouw om goede prestaties te leveren op straat. Het resultaat mag gezien en gehoord worden!

 

Het Jeugdkorps Showband Urk is inmiddels gegroeid tot een vlot Jeugdkorps met een frisse uitstraling. Het eigentijdse repertoire en de stevige mars exercitie maakt indruk op het publiek. De jeugdige uniformen zijn afgeleid van de uniformen van het Jachthoornkorps. Hierdoor vormen de korpsen een mooi geheel bij een gezamenlijk optreden.

In 2006 is het Jeugdkorps overgestapt van een G/D-bezetting op een Es/des-bezetting. Hierdoor is het spelen van gezamenlijke stukken met het Jachthoornkorps mogelijk geworden. De muzikale leiding van het Jeugdkorps ligt sinds 2013 in handen van Berdien Bolle. De tambour-maître is Elisabeth Foppen en korpsleider is Reinier Kramer.

De optredens waaraan het Jeugdkorps deelneemt zijn onder andere taptoes, straatparades en bloemencorso’s. Het Jeugdkorps kan met haar verschillende straatshowtjes een geheel eigen inbreng geven aan een evenement. Het vlotte tempo van de muziek zorgen ervoor dat ieder optreden weer een uitdaging wordt.

Meer info: www.showbandurk.nl


Jong Juliana Amersfoort

Show & Marchingband Jong Juliana is de jeugdafdeling van de Chr. Muziek- en Showband Juliana uit Amersfoort en is in 1936 opgericht als tamboer- en pijperskorps. In de loop van de tijd is het korps omgebouwd tot een moderne bezetting met trompet, hoorn, bariton, trombone, sousafoon, saxofoon en slagwerk terwijl fluiten en piccolo’s nog steeds een belangrijke rol spelen.

 

De 25 korpsleden van Jong Juliana zijn allen tussen de 9 en 16 jaar oud waardoor het korps een gemiddelde leeftijd heeft van ±13 jaar. Leden van Jong Juliana maken op 16-jarige leeftijd de overstap naar “grote broer” Juliana.

Jong Juliana is een graag geziene gast op taptoevelden waar met jeugdig enthousiasme een show wordt verzorgd. In 2014 heeft Jong Juliana de show “This is Love” gepresenteerd. Deze show had als thema de liefde. Op 4 juni 2016 werd met deze show de derde plaats op het Nationaal Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen behaald!

Nu voert Jong Juliana een geheel nieuwe show uit. Deze show heeft als thema “tijd” en laat Jong Juliana van een heel andere kant zien…! Met deze show haalde Jong Juliana op het Welt Jugend Musik Festival in Zürich waar ze juli 2017 naar afreisde, de derde plaats. Naast showoptredens presenteert Jong Juliana zich ook graag tijdens streetparades. Een kort concert wordt evenmin geschuwd door de jeugd uit de Keistad Amersfoort.

Muzikale leiding van het korps is in handen van dirigent Marcus Wiebenga en slagwerkinstructeur Marcel Kortes. Tijdens de optredens staat het korps onder leiding van tamboermaître Rutger Liebeton. Wilt u weten waar Jong Juliana de komende tijd zien is? Kijk dan even in onze agenda. Wilt u meer informatie over deze topper onder de jeugdkorpsen of wilt u hen aan het werk zien op uw eigen taptoe of streetparade, stuur dan een e-mail naar jong-juliana@juliana-amersfoort.nl of kijk bij informatie hoe u met ons in contact kunt komen.

Meer info: www.juliana-amersfoort.nl