ESKA – Bemmel


BEMMEL – Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, in combinatie met Streetparade Bemmel. In 2019 voor de 46e keer!

Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland.

De Drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting, het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon.

ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel.

ESKA is deelnemer aan een grote variëteit aan evenementen waaronder recentelijk:

Streetparade te Nijmegen (juni 2019)
Taptoe Huizen (april 2019)
Doortocht Nijmeegse Vierdaagse (juli 2019)
Taptoe Venray (juni 2019)
Aalbers-Taptoe Bemmel (oktober 2019)
Streetparade Namen – B (september 2019)

Daarnaast verleent ESKA haar medewerking aan diverse lokale activiteiten zoals: Carnavalsoptocht, intocht Avondvierdaagse, fietsoptocht tijdens Koningsdag, Lampionnenoptocht, St. Nicolaas optocht Elden en Bemmel.

Naast het unieke gala-uniform beschikt ESKA ook over diverse thema-outfits zoals een Hollands, Kozakken, Sultan en Musketier.

Met name voor themafeesten in België en Frankrijk wordt hier regelmatig naar gevraagd.

Meer info: www.eska.nl

Volg ons: