Show- & Marchingband Amantius ‘s-Hertogenbosch


’s HERTOGENBOSCH – Drumfanfare Amantius uit ’s Hertogenbosch is enkele jaren geleden ook al eens te gast geweest in Bemmel en zij organiseren ook zelf een van de grootste taptoes van Nederland. Hoewel de organisatie van de taptoe in een stichting is ondergebracht, zijn de Taptoe ’s hertogenbosch en Amantius onlosmakelijk met elkaar verbonden.

In haar jonge bestaan heeft Amantius al heel wat neergezet en is uitgegroeid tot een volwaardig showkorps met ruim 150 leden, verdeeld over de show-marchingband, jeugdorkest “Jong Amantius” en een concertorkest de “Stageband”.

De muziek die Drumfanfare Amantius ten gehore brengt, bestaat uit arrangementen die veelal speciaal voor het orkest worden geschreven. Alle muziekstemmen in het arrangement zijn hierdoor optimaal vertegenwoordigd, wat een volle klank oplevert.

Drumfanfare Amantius hecht veel waarde aan een goede muzikale opleiding, alle leerlingen worden door gekwalificeerde instructeurs opgeleid.

Amantius treedt regelmatig op in binnen- en buitenland bij streetparades, corso’s en taptoes.

Nieuwe show 2019
De show heet THE LEGENDS CONTINUE en is een vervolg op de show waarmee Amantius gedurende de afgelopen 2 jaar op menig taptoe heeft opgetreden. Een bijzonder kleurrijk geheel met muziek die zal doen terugdenken aan speciale momenten in zijn of haar leven. 

Amantius staat onder leiding van tamboer-maitre Martijn van Schadewijk.


Gesponsord door:

Rebo ERA makelaars


Meer info: www.amantius.nl

Volg ons: