Het wordt een warme dag zaterdag 9-9

Vorig jaar regende het nog pijpenstelen, toen kwamen enkele korpsen doorweekt terug van de streetparade. Morgen wordt het weer een uitzonderlijk warme dag in lijn met de afgelopen dagen.

Dat betekent dat wij als organisatie enkele maatregelen zullen treffen. Zo hebben we de beschikking over extra watertappunten op het veld. In het Cultureel centrum de Kinkel zijn gekoelde ruimten aanwezig.

Verder adviseren wij bezoekers om voldoende drinken mee te brengen (flesjes water kunnen worden hervuld bij de extra watertappunten) en ook te denken aan zonnebrandcrème, zonnebril en/of hoofddeksel.

Daarnaast omvat ons hitteprotocol nog enkele maatregelen die we kunnen nemen in relatie tot de deelnemende korpsen. Wat betreft de streetparade kan dit variëren van het lopen in zomertenue, uitreiken van extra waterflesjes, doorlopen bij bepaalde presentatiepunten, het inkorten of zelfs volledig annuleren van de gehele streetparade.

Voor de taptoe zijn er ook extra maatregelen mogelijk. Deze zullen met de deelnemende korpsen worden besproken en worden aangekondigd door de speaker. Zo kan er worden show gelopen in zomertenue, de finale ingekort of overgeslagen of de gehele taptoe volledig geannuleerd. Het taptoeterrein ligt vanaf 16.00 uur nagenoeg volledig in de schaduw.

De wijzigingen die in het programma worden aangebracht zullen via de social media en website worden gecommuniceerd. Houdt deze dus in de gaten!