Jong Flora Band – Rijnsburg

RIJNSBURG – De Jong Flora Band is in 1977 opgericht. Al sinds die tijd worden er volgens een gedegen opleidingsplan jonge muzikanten klaargestoomd om volwaardig lid te kunnen worden van grote ‘broer’, Show, Marching- & Concertband Flora Band.

De lessen bij de Jong Flora Band zijn de basis waar onze leden de rest van hun muzikale carrière op voort kunnen. We stellen hoge eisen aan onze lessen; ze worden gegeven door een zeer ervaren lid van de Flora Band of door een conservatorium docent.

Jong Flora Band is niet alleen muziek maken; muziek verbroedert en zorgt voor mooie vriendschappen. Om die vriendschappen en het teamgevoel extra te stimuleren worden er regelmatig leuke uitjes georganiseerd en gaan de jongens en meiden elk jaar op kamp.

Tweemaal per jaar spelen de leerlingen voor om hun voortgang in de gaten te houden en om er voor te zorgen dat er altijd iets is om hard voor te oefenen! Sinds 2020 is Ivo van Gennip dirigent bij de Jong Flora Band; Robert van den Bosch, zelf ooit Jong Flora Bander, is slagwerkinstructeur. Voor de choreografie en exercitie ligt de leiding in de handen van Stephen van den Bosch en Peter Schoneveld.

De Jong Flora Band is een graag geziene gast bij taptoes, streetparades en optochten. Enthousiasme, discipline en muzikaliteit zijn de eigenschappen die het best bij dit orkest passen. Dit resulteert elke keer weer in topresultaten tijdens diverse concoursen. Jong Flora Band staat dan ook in de top van de Nederlands Jeugdkorpsen.

Korpssponsor