Locatie Sportcentrum Schaapskooi


Historie
Van oudsher is het huidige Sportcentrum De Schaapskooi een grote indoor tennishal maar in de loop der jaren heeft het een multifunctioneel karakter gekregen.

Multifunctioneel
Op dit moment is het de thuisbasis voor Batouw Basketball, het Nederlandse topteam met veel prijzen en landskampioenschap in 2017. Daarnaast is er een fitnesscentrum gevestigd, sportfysiotherapeut Niels Hoogveld en een Grand café. Jaarlijks worden er ook kledingruilbeursen georganiseerd. Kortom: alleen een taptoe ontbreekt nog in dit rijtje!

Waarom de Schaapskooi?
In de zomer van 2018 is het gemeentehuis Lingewaard te Bemmel door een inwoner met een auto geramd en heeft daar een grote brand gewoed. Hierdoor is het gemeentehuis voor lange tijd niet bruikbaar en zijn er noodgebouwen geplaatst op het gazon voor de Kinkelenburg. Dit gazon is nu precies de plek waar Taptoe Bemmel werd gehouden en volgens opgave is dit tot 2020 niet beschikbaar voor onze taptoe.

Veel alternatieve locaties zijn bekeken en uiteindelijk is de Schaapskooi als beste alternatieve locatie uit de bus gekomen.

Adres:
Sportcentrum De Schaapskooi
Sportlaan 3
6681 CD Bemmel
w. www.schaapskooi.com
t. 0481 – 46 22 24

Parkeren:
Parkeerplaats De Bongerd