Rijnmondband – Schiedam

SCHIEDAM – De Rijnmondband is al decennia een vaste waarde op de nationale en internationale taptoes en streetparades. 

De RMB is de Show- & Marchingband van de Rijnmondband en heeft zo’n 25 optredens per jaar in binnen- en buitenland. Naast de vele taptoes en parades neemt de RMB ook regelmatig deel aan concoursen en wedstrijden om op niveau te blijven en naar het vierjaarlijkse WMC toe te werken.

De RMB telt 48 spelende leden met de minimale leeftijd van 16 jaar. Naast de wekelijkse muzikale repetitie op vrijdagavond van 20:15 uur tot 22:15 uur, repeteert de RMB ook regelmatig op zondag in de sporthal of buiten op het veld.

Al sinds de oprichting in 1929 onder de naam “Harmonie” en in een later stadium na de naamswijziging in 1966 naar “Rijnmondband”, is de vereniging een vernieuwende factor binnen de muziekwereld. De Rijnmondband is constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden.

De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot een unieke verschijning. De huidige bezetting, bestaande uit trompetten, saxofoons, trombones, baritons, sousafoons, trommels, bekkens en grote trom, geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is.

Deelnemer WMC 2022

De Rijnmondband is vaak terug te vinden op taptoes in binnen- en buitenland, maar is ook te zien tijdens streetparades, bloemencorso’s en concerten. Ook neemt zij regelmatig deel aan verschillende concoursen en andere wedstrijden om het niveau te behouden dan wel te verhogen. Ook het Wereld Muziek Concours behoort tot één van de uitdagingen voor de Show- en Marchingband.

NAAST DE HOOGSTE MOLENS TER WERELD EN WERELDBEROEMDE JENEVER HEEFT SCHIEDAM NOG EEN WERELDTOPPER IN DE GELEDEREN: “DE RIJNMONDBAND”.

Naast de vele successen uit de geschiedenis is er in 2022 een nieuw succes bijgeschreven. De Rijnmondband werd vijfde op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De show Let’s Play The Game werd door de jury beloond met een mooie 91,23 punten.

Het artistiek team van de Rijnmondband bestaat op dit moment uit Marcel van Raaij (artistiek leider/dirigent) en Dennis Smits (slagwerk instructeur). De showinstructie is in handen van Maikel Meulema en Hans Baljeu.

Korpssponsor