Show- & Marchingband Jong Juliana – Amersfoort

AMERSFOORT – Show & Marchingband Jong Juliana Amersfoort is in 1936 opgericht als tamboer- en pijperskorps. In de loop van de tijd is het korps omgebouwd tot een moderne bezetting met trompet, hoorn, bariton, trombone, sousafoon, saxofoon en slagwerk terwijl fluiten en piccolo’s nog steeds een belangrijke rol spelen.

De korpsleden van Jong Juliana zijn allen tussen de 9 en 16 jaar oud waardoor het korps een gemiddelde leeftijd heeft van ongeveer 13 jaar. Leden van Jong Juliana maken op 16-jarige leeftijd de overstap naar “grote broer” Juliana.

Jong Juliana is een graag geziene gast op taptoevelden waar met jeugdig enthousiasme een show wordt verzorgd. Op 4 juni 2016 werd met de show “This is Love” de derde plaats op het Nationaal Kampioenschap voor Jeugdkorpsen in Vlissingen behaald! In 2017 en 2018 had Jong Juliana een show met het thema “tijd” en lieten zij zich van een heel andere kant zien. Met “It’s all about Time” haalde Jong Juliana op het Welt Jugend Musik Festival in Zürich in juli 2017 de derde plaats.

Op dit moment ligt de nieuwe show “MiIlennium” op de lessenaar. Een swingende show met hits als Story of my Life, Perfect en Uptown Funk. De show is geschreven door Wilbert van Arendonk. Daarnaast spelen we diverse marsen zoals Lord of all Castles en Festival of Sounds.Naast showoptredens presenteert Jong Juliana zich ook graag tijdens streetparades. Een kort concert wordt evenmin geschuwd door de jeugd uit de Keistad Amersfoort.

De muzikale leiding van het korps is in handen van dirigent Marcus Wiebenga en slagwerkinstructeur Marcel Kortes. Tijdens de optredens staat het korps onder leiding van tamboermaître Wietse van Breden.

Wilt u weten waar Jong Juliana de komende tijd zien is? Kijk dan even in onze agenda. Wilt u meer informatie over deze topper onder de jeugdkorpsen of wilt u hen aan het werk zien op uw eigen taptoe of streetparade, stuur dan een e-mail naar jong-juliana@juliana-amersfoort.nl of kijk bij informatie hoe u met ons in contact kunt komen.

Het optreden van Jong Juliana Amersfoort tijdens Aalbers-Taptoe 2023 wordt gesponsord door GPI Elektrotechniek