March- & Showband Rheden

RHEDEN – March- & Showband Rheden (MSR) is een actieve muziekvereniging dat zeer regelmatig optreedt op taptoes en andere evenementen in binnen- en buitenland. Zo is onder meer opgetreden in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Tsjechië.

Vanaf 2022 zal worden aangetreden in een compleet nieuw uniform, deze werd onlangs voor het eerst gepresenteerd aan het eigen publiek.

Bezetting

De bezetting is als die van een drumfanfare, onderverdeeld in slagwerk (tamboers, bekkens, basedrum), saxofoons, trompetten, euphoniums, trombones en sousafoons. Regelmatig neemt men deel aan concoursen om op het hoogste niveau van amateurmusici te kunnen blijven musiceren. In 2013 werd March & Showband Rheden Nederlands Kampioen op de marsdiscipline. Tijdens deelname aan het concours Enschede 2016 en het Nederlands Kampioenschap in Waalwijk 2017 behaalde het korps maar liefst vier 1e prijzen.

WMC 2022

Na deelnames aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2009, 2013 en 2017 deed March & Showband Rheden in 2022 opnieuw mee aan het WMC op het onderdeel Mars in de World division. Hier werd een puntentotaal behaald van 87,25.

Vanaf 2022 presenteert March & Showband Rheden een nieuw showproduct. Onder de naam “The Show Must Go On!” brengt het korps een muzikale ode aan artiesten die ons zijn ontvallen, maar waarvan de muziek nog altijd voortleeft. De tijdloze en succesvolle hits van Aretha Franklin, George Michael, Prince, Amy Winehouse, Freddy Mercury, Michael Jackson, Kurt Cobain, Aviici en David Bowie zijn door René Leckie in een prachtig arrangement verwerkt. De choreografie is geschreven door René Ranzijn en Rinus Verschoor.

Deelnemer WMC’22

Instructieteam

Het korps staat onder leiding van een professioneel instructieteam. De algehele muzikale leiding is in handen van Jos Jansen. De slagwerksectie wordt geïnstrueerd door Marc Gouswaart. Rinus Verschoor is aan de vereniging verbonden voor choreografie en showinstructie. De instructie op marsexercitie wordt verzorgd door Sander Bergman. Het instructieteam wordt bijgestaan door Pascal Melse, die als tambour-maître de leiding over het korps heeft tijdens optredens.