Showband Urk

URK – Al 35 jaar is het Jachthoornkorps van Showband Urk een enthousiaste ambassadeur van de jachthoornmuziek in Nederland. Een muzieksoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt. Zo spelen in Noord-Nederland nog slechts twee korpsen met een jachthoornbezetting in Es/des, waaronder ons korps.

Showband Urk houdt de jachthoornmuziek echter springlevend! De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, een sound die door het publiek erg gewaardeerd wordt.

Showband Urk reist het hele land door om mensen te laten genieten van de exclusieve muziek en een swingende show. Het publiek is erg belangrijk voor het Jachthoornkorps. Tijdens een optreden kan het bijvoorbeeld ineens gebeuren dat de kinderen uit het publiek worden gevraagd om mee te doen aan één van de straatshowtjes. Deze ongedwongen spontaniteit oogst veel lof. Daarnaast zijn het vlotte tempo en de strakke marsexercitie hèt handelsmerk van het Jachthoornkorps. Deze combinatie van spontaniteit en fanatisme is al jaren de formule voor succesvolle optredens.

Deelnemer WMC 2022

WMC’22

Tijdens het Wereld Muziek Concours 2022 te Kerkrade heeft Showband Urk deelgenomen in de categorie “Show 1e Divisie” en behaalde daar een puntentotaal van 88,75 punten.

Het Jachthoornkorps van Showband Urk heeft een ruime ervaring met de meest uiteenlopende optredens. Taptoes, straatparades en bloemencorso’s behoren tot de jaarlijks terugkerende activiteiten. Maar ook een concours in het buitenland of een jubileumoptreden in een gezinsvervangend tehuis worden door Showband Urk verzorgd. Het Jachthoornkorps treedt iedere keer met evenveel plezier op! Showband Urk maakt wat los bij het publiek!

Voor meer informatie en/of boekingen kunt u contact opnemen met de PR-manager. Wij zien u graag bij een volgend optreden. Tot ziens!

Korpssponsor