Drie deelnemers WMC

BEMMEL - Drie van de vijf deelnemers aan Taptoe Bemmel 2022 zijn deelnemers aan het WMC'22 te Kerkrade. Dit WMV vond afgelopen juli plaats in het RodaJC stadion te Kerkrade en is een vier jaarlijks terugkerend evenement van wereldformaat.

Showharmonie OBK Rhenen

RHENEN - Een extra deelnemer voor de BandParadeBemmel heeft zich gemeld: Showharmonie Oefening Baart Kunst (OBK) uit Rhenen. Deze fraaie club heeft in 2021 ook deelgenomen aan de BPB'21 en dat smaakte naar meer. Ook in 2022 dus een korps met een fraaie en solide sound, te bewonderen en beluisteren tijdens de BandParadeBemmel.

Egerländerkapel De Leemkuulers – Bemmel

BEMMEL - De Leemkuulers zijn opgericht op 25 juni 1993. Al sinds die tijd is het een divers gezelschap met allerlei leeftijden. Egerländermuziek is oorspronkelijk volksmuziek uit het Egerland, een regio ten noordwesten van de Bohemen (tegenwoordig in Tsjechië rond de stad Cheb). De stad en de rivier heten allebei Eger. De muziekstijl is gebaseerd op Boheemse volksmuziek en te vergelijken met Zuid-Duitse en Oostenrijkse muziek.

Jong Flora Band – Rijnsburg

RIJNSBURG - De Jong Flora Band is in 1977 opgericht. Al sinds die tijd worden er volgens een gedegen opleidingsplan jonge muzikanten klaargestoomd om volwaardig lid te kunnen worden van grote ‘broer’, Show, Marching- & Concertband Flora Band.

March- & Showband Rheden

RHEDEN - March & Showband Rheden is een actieve muziekvereniging dat zeer regelmatig optreedt op taptoes en andere evenementen in binnen- en buitenland. Zo is onder meer opgetreden in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Tsjechië.

Jeugd Showband Urk

URK - Het Jeugdkorps van Showband Urk is gestart in het najaar van 1996. Ondertussen bestaat het Jeugdkorps dus alweer 20 jaar. Ruim 30 muzikanten in de leeftijd van 9 tot 15 jaar repeteren iedere week in het clubgebouw om goede prestaties te leveren op straat. Het resultaat mag gezien en gehoord worden!

Showband Urk

URK - Al 35 jaar is het Jachthoornkorps van Showband Urk een enthousiaste ambassadeur van de jachthoornmuziek in Nederland. Een muzieksoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt. Zo spelen in Noord-Nederland nog slechts twee korpsen met een jachthoornbezetting in Es/des, waaronder ons korps. Showband Urk houdt de jachthoornmuziek echter springlevend! De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, een sound die door het publiek erg gewaardeerd wordt.

Rijnmondband – Schiedam

SCHIEDAM - De Rijnmondband is al decennia een vaste waarde op de nationale en internationale taptoes en streetparades. De RMB is de Show- & Marchingband van de Rijnmondband en heeft zo’n 25 optredens per jaar in binnen- en buitenland. Naast de vele taptoes en parades neemt de RMB ook regelmatig deel aan concoursen en wedstrijden om op niveau te blijven en naar het vierjaarlijkse WMC toe te werken.

Taptoe in 2022

De eerste plannen zijn alweer gesmeed en voorzichtig wordt gekeken naar de organisatie van een streetparade en taptoe in hartje Bemmel op zaterdag 10 september 2022! De korpsenuitvraag loopt inmiddels en de eerste reacties zijn binnen. We gaan weer voor een outdoor-taptoe op het welbekende gazon voor de Kinkelenburg. het gazon heeft afgelopen jaar een ware make-over gekregen en is uitermate geschikt geworden voor onze taptoe: hulde aan de gemeente! Zet em alvast in de agenda: zaterdagmiddag 10 september moet je in Bemmel zijn!