ESKA, de muziekvereniging voor jong en oud

Maak zelf muziek! 

een leuke hobby

bij een dynamische club in Bemmel 

Meer weten over ESKA Bemmel?

ESKA is een veelzijdige muziekvereniging die plaats biedt aan jong en oud. Lees hier alles over onze club. Of.....kom gewoon eens kijken tijdens een repetitieavond.

Hoe moeilijk kan dat zijn…

Lees meer

Soms best verfrissend…

Lees meer

Individuele aandacht

Zelf geen muzikant of onervaren met het bespelen van een instrument? Geen nood: bij ESKA kunt u alles leren en helpen wij u op weg! Een instrument ligt klaar en onze docenten staan te popelen.

Enkele impressies

ESKA neemt deel aan taptoes, streetparades, (bloemen-)corso-s, festivals, bandshows, themafeesten, concerten, optochten etcetc

Buitenland

Frankrijk, België
Duitsland, Zwitserland

Streetparades

Corso’s, Optochten, Parades
Thematisch, Allegorisch

Showoptredens

Taptoes, Festivals, Bandshows
indoor, outdoor

Het laatste nieuws

Intocht St. Nicolaas

De Goedheiligman is na een problematische reis vanuit Spanje toch weer in Nederland aangekomen. Wie had dat gedacht. Op zaterdagmiddag 19 november wordt de sint met zijn gevolg in Bemmel ingehaald tussen 13.00 en 14.00 uur. Uiteraard is ESKA Bemmel daarbij aanwezig om de intocht muzikaal te begeleiden.

De week daarna gaan we naar Elden want ook daar wordt St. Nicolaas feestelijk ingehaald en wel op zondag 27 november tussen 14.00 en 15.30 uur. 

Nieuwe muziek op de lessenaar

Het show-seizoen zit er voor ESKA inmiddels op, tijd voor wat nieuws: een tweede galashow.

Onder de werknaam “The Greatest Hits” zijn Eric Westerink (blaasmuziek) en Weiko Drent (slagwerkpartijen) afgelopen weken druk aan het componeren en arrangeren geslagen om de vier delen van deze nieuwe show op papier te krijgen. De resultaten hiervan worden tijdens de repetitie van 13 september beluisterd en bekeken, waarschijnlijk ook al een eerste begin met instuderen.

Hiermee beschikt ESKA volgend jaar over twee shows!

Mocht je interesse hebben om een keer te komen kijken en luisteren, neem dan gerust eens contact met ons op.

Jubilarissen in het zonnetje

Tijdens de afterparty van onze Taptoe op zaterdagavond 10 september jl. werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele jubilarissen in het zonnetje te zetten en tevens wat Corona-achterstand in te halen.
 
Het ging om volgende jubilarissen (vlnr): Hans Gradussen (50 jaar!), Marjo Gradussen (25 jaar), Robin Kemperman (25 jaar), Petra Wagener (25 jaar), Ineke Peters (12,5 jaar) en Rob Verhoeven (25 jaar).
 
Wij feliciteren allen van harte met deze mijlpaal!