(Jeugd)opleiding


Opleidingen worden bij ESKA Bemmel voor de meeste instrumenten in eigen beheer verzorgd door ervaren leden. Aan de hand van een vaste opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het allereerste begin tot aan het punt waarop men kan meedoen met het korps. Daarnaast worden jeugdleden en hun ouders door de jeugdcoördinatoren op de hoogte gehouden van vorderingen en ontwikkelingen.

Bij aanvang van de opleiding krijgt de leerling een instrument van de vereniging in bruikleen en tevens de lesmethode en muziekstandaard. Daarnaast kent ESKA Bemmel de samenwerking met de OpenAcademie binnen het Blazersbende-project.

Blazersbende-project
Hallo jongens en meisjes (deze info is tevens gericht aan ouders)

Heb je deelgenomen aan een proefcursus muziek (via Sjors Creatief), het project Blazersbende via je basisschool? Of ben je gewoon geïnteresseerd in muziek maken?

Van harte welkom bij ESKA Bemmel!

Als je 9 of 10 jaar bent mag je een muziekinstrument leren bespelen bij ESKA. Je krijgt dan les van een ervaren muzikant van ESKA of een professioneel muziekdocent vanbuiten ESKA.

Als je (veel)jonger bent, overleggen we eerst en plannen we een proefles op het gekozen instrument. Hierna bepalen we of we doorgaan of dat je beter nog even kunt wachten. Ouders zijn overigens ook welkom om muziek te komen maken, ook als u nog geen noot kunt lezen!

Meer info over ESKA

 • ESKA is een drumfanfare. Dat betekent dat er wordt gespeeld op koperen blaasinstrumenten (trompet, cornet, hoorn, trombone, bariton, sousafoon), houten blaasinstrumenten (altsaxofoon, tenorsaxofoon, dwarsfluit) en slagwerk (bassdrum, snaredrum, bekkens en diverse effectinstrumenten)
 • Kosten: Als je ervoor kiest les te nemen bij ons word je eerst lid van ESKA. Dit kost €10,- (t/m 17 jaar) per maand. Hiervoor krijg je een aantal dingen in bruikleen (je mag deze spullen gebruiken maar ze blijven eigendom van ESKA): muziekinstrument met toebehoren, zoals olie en vet en bladmuziek. Later krijg je ook een uniform, een pet, t-shirts en een reisjack. Soms wordt een bijdrage gevraagd voor bijv. een studieweekend of een feest. Andere dingen schaf je zelf aan, zoals een goede muziekstandaard of evt. instrumentstandaard en later schoenen en handschoenen
 • De wekelijkse lessen vinden plaats in het ESKADOME, meestal samen met een paar anderen
 • Dag en tijd: zaterdag of maandagavond, tijd in overleg
 • Naast muziekles krijg je ook exercitieles (leren lopen met je instrument)
 • Thuis oefen je als het even kan iedere dag even
 • Afhankelijk van hoe het gaat mag je na gemiddeld een jaar mee gaan spelen met de muziekrepetities. Later mag je ook mee gaan oefenen met de showrepetities
 • Als je goed genoeg bent mag je mee gaan optreden! En nog later mag je ook met de show mee doen

Alleen muziek maken?hoorntje

 • Naast oefenen en optreden worden er ook andere activiteiten georganiseerd, zoals een (thema)feest of een studieweekend
 • De club draait ook op veel vrijwilligers en sponsors. Als je het leuk vindt, kun je ons altijd ergens mee helpen

Kosten

Voor elke individuele muziekles en elke groepsles wordt een bijdrage van 5 euro per persoon in rekening gebracht.

Contact

 • Via email ontvang je regelmatig ESKANieuws
 • We hebben een groepsapp via Whatsapp en een eigen facebookpagina

Jij en je ouders zijn altijd welkom om te komen kijken bij een repetitie. Maak vooraf een afspraak, dan zorgen we voor ontvangst.

Voor vragen over lidmaatschap, aanmelding etc., neem contact op via onderstaande gegevens.

Ik hoop jullie binnenkort te mogen begroeten bij onze club!

Muzikale groet, mede namens het bestuur

Marije Peters – Coördinator jeugdopleidingen & Secretariaat
Marjo Gradussen – Begeleiding jeugdleden
e. jeugdopleiding@eska.nl/secretaris@eska.nl
w. www.eska.nl
t. 0481-461801
m. 0641714876