Bloemencorso Leersum

Op zaterdag 18 augustus hebben wij onze medewerking verleend aan het bloemencorso in Leersum. Het was het eerste optreden na de zomerstop. Op 1 september spelen we tijdens taptoe in Emmer-Compascuum en 8 september natuurlijk tijdens de eigen taptoe in Bemmel. Op 14 september gaan we nog naar taptoe Alblasserdam.

Nieuwe trombones

Zaterdagochtend 21 juli jl. konden twee leden van ESKA bij firma Schreeven Brass te Wijchen nieuwe trombones ophalen. De oude trombones hadden last van schuifrot, waren al meer dan 20 jaar oud en tot op de draad versleten. Nieuwe waren geen overbodige luxe. Read More +

Uitslag Rabo Clubkascampagne 2018 bekend

Op donderdagavond 28 juni jl. werd in de Theaterkerk te Bemmel de uitslagen bekend gemaakt van de Rabo Clubkascampagne. Ook een delegatie van ESKA was daar aanwezig en we krijgen te horen dat er 107 stemmen op onze vereniging zijn uitgebracht, met een financiëel resultaat van 460 euro. Dit was hoger dan vorig jaar (412 euro) en het spreekt voor zich dat we hier erg blij mee zijn en ieder willen bedanken die een stem op ons heeft uitgebracht.

Deelname Taptoe Putten

Op zaterdag 16 juni jl. zijn we te gast geweest bij Taptoe Putten, een kleine maar sfeervolle taptoe op het plein voor het Puttense gemeentehuis. Voor volle tribunes werd vlot een leuk programma afgewerkt, afgesloten met de gezamenlijke Synergiamars. Het was de eerste keer sinds drie jaar dat ESKA zich weer op een taptoe in het land mocht vertonen en werd als leuk, maar ook weer spannend ervaren door de leden. Voor dit jaar staan nog meer taptoes op de agenda.  

Avondvierdaagse en NijmegenKlinkt!

Op vrijdag 1 juni heeft ESKA de lopers ingehaald van de AvondVierdaagse in Bemmel. Rond 19.30u werd gestart vanaf verzorigingshuis Luidina richting Cultureel centrum De Kinkel. ter plekke hebben ook enkele jeugdleden voor het eerst meegespeeld. Zaterdag 2 juni was ESKA present bij NijmegenKlinkt! waarbij om 14.10u vanaf de Lindenberg werd vertrokken voor een streetparade door het centrum van Nijmegen. Deze eindigde op Plein’44 waar alle deelnemende korpsen nog een optreden verzorgden van ongeveer 10  minuten. Als finale werd door alle korpsen gezamelijk nog een Read More +

ESKA ontvangt donatie van MGZ Bemmel

Het fonds MGZ Bemmel heeft ESKA een financiële bijdrage toegekend ten behoeve van het jubileumjaar. Men waardeert wat ESKA voor de gemeenschap doet en betekent en wil dat op deze manier tot uitdrukking brengen. ESKA is erg blij met dit bedrag dat goed gebruikt kan worden voor aanschaf van nieuwe instrumenten.