Anjeraktie

Wij doen dit jaar mee met de mobiele collecte van het cultuurfonds. Wij kunnen in deze tijd iedere steun goed gebruiken. Om aan ESKA te doneren, klik hier https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38380291 Bij voorbaat dank.   Wilt u mee helpen met de mobiele collecte van het Cultuurfonds, dat mag natuurlijk ook. Klik hier https://mii.io/p/m3hz91 en collecteer mee. Het is een beetje wennen, maar we hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Succes!  

Leden oefenen thuis

Thuis wordt er druk geoefend op de nieuwe showmuziek. Dit gebeurt door het beluisteren van de MP3-showmuziek, meespelen op bladmuziek en het geheel vastleggen op video. Volgens een wekelijks schema sturen de leden video-opnamen toe aan de instructeur en die worden daarna voorzien van aanwijzingen en correcties, en weer teruggestuurd naar de afzender. Op deze manier maken we het er het beste van en proberen de nieuwe muziek toch in te studeren zodat we straks hier mee verder kunnen als alle beperkingen weer opgeheven zijn Read More +

Individuele repetities leerlingen hervat

Individuele repetities van leerlingen zijn hervat, deels in het ESKADOME en deels via online-repetities. Het wachten is op het vervolg. Vanwege kans op aerosole besmetting is er vooralsnog geen toestemming om in binnenruimten de blaasrepetities te hervatten.    

Taptoesignaal tijdens Dodenherdenking

Tijdens Dodenherdenking op 4 mei hebben om 19.58 uur diverse ESKA-leden hebben het signaal Taptoe Infanterie geblazen.  Naast ESKA namen duizenden trompettisten hier landelijk aan deel. Een mooi initiatief, maar hopelijk volgend jaar niet weer op deze manier.

Coronavirus

Vanwege alle beperkingen in verband met het corona-virus, zijn alle verenigingsactiviteiten tot nader order opgeschort. Dus voorlopig geen muziekrepetities, showrepetities, optredens en taptoes voor onze club. Wanneer we weer van start gaan? Dat weten we nog niet precies, wij volgen hierbij het landelijk beleid. We wensen ieder veel gezondheid toe en hopelijk kunnen we elkaar over niet al te lange tijd weer treffen. 

Bestuurswisselingen

Tijdens de ALV op maandagavond 17 februari nam Marije Peters na 11 jaar afscheid als bestuurslid en secretaris van ESKA. Naast haar bestuurlijke taken heeft zij ook mede gestalte gegeven aan de jeugdopleiding en een coördinerende rol vervuld. Zij werd door Felix Kleinpenning namens de club bedankt voor haar inzet. Read More +