Financiële ondersteuning

Omdat onze huidige uniformen alweer 15 jaar oud zijn en er op diverse plekken slijtage is gaan optreden, is financiële ondersteuning aangevraagd bij de Stg. Mi Corazon, Bemmel-Haalderen Stichting en Stg. MGZ. Met de toegekende bedragen zal ESKA in staat zijn om vijf uniformen volledig te vernieuwen.

Uiteraard zijn we de drie fondsverstrekkers zeer dankbaar voor deze ondersteuning en zijn we daardoor in staat onze leden weer op en top aan te kleden voor het komend seizoen.

Met dank aan:

Presentatie Show 2024

Op dinsdagavond 9 januari jl. werden in het ESKADOME de allereerste beelden van de nieuwe show “The Greatest Hits” getoond aan de aanwezige leden. Van de opmars tot afmars, en alles wat er tussen zit, kon men een indruk krijgen van de choreografie zoals deze is bedacht door Edwin Boone.

De onderliggende muziek is vorig jaar al gearrangeerd door Eric Westerink (brass) en Weiko Drent (slagwerk) en in het najaar 2023 ingestudeerd.

Komende maanden zal tijdens de showrepetities en het studieweekeind in maart nog hard gewerkt gaan worden om op tijd klaar te zijn voor het eerste showoptreden in 2024: Taptoe Hendrik-Ido-Ambacht op zaterdag 27 april a.s.

Nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondagmiddag 7 januari jl. werden de leden Lars Peters (slagwerk) en Nevin Sanchez (multi-instrumentalist) in de schijnwerpers gezet voor hun inzet en betrokkenheid bij de opleiding van de jeugdleden.

Ook werd afscheid genomen van Bodil van der Voorn die vanwege haar studie in Groningen, het lidmaatschap bij ESKA niet meer kon combineren.

Voor saxofoniste Dyonne van Moerkerk waren er felicitaties, bloemen, oorkondes en een speld voor haar 12,5 jarig lidmaatschap van ESKA.

Aansluitend was er nog volop gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe instructeur Ferdi van Maanen. M.i.v. vrijdag 12 januari verzorgt hij de repetities bij ESKA.

Kerstconcert met leerlingen

Op zondag 17 december werd voor familie, relaties, opa’s en oma’s een kerstconcert gehouden in het ESKADOME. De stoelen waren goed bezet tussen 14.00 en 16.00uur. ESKA speelde samen met de jeugdleden een aantal nummers die waren gearrangeerd door Nevin Sanchez, en onder leiding van Petra Wagener voor de pauze nummers uit het repertoire. Na de pauze werd overgeschakeld op stemmige kerstmuziek. Aansluitend werd er nog een gezellige middag van gemaakt.

Tussendoor werden nog drie jeugdleden door Petra in het zonnetje gezet, deze toppers waren erin geslaagd een record aantal clubloten te verkopen: Noud, Daan en Tijmen. Bedankt mannen!

Warm welkom voor Sint en Pieten

De aankomst van Sint en zijn Pieten bij basisschool De Borgwal te Bemmel werd op dinsdagochtend 5 december muzikaal begeleid door een select ESKA-gezelschap. Een enkel ESKA-lid liet zich zelfs verleiden om met de polonaise mee te doen.

Play-In 2023 geslaagd

BEMMEL – Met een deelname van 45 muzikanten uit de wijde regio, was de Play-In op zondag 5 november jl. onder leiding van Rob Balfoort en Dennis Smits een leerzame, gezellige en inspirerende happening. In Cultureel centrum De Kinkel was alles tiptop georganiseerd door de PlayIn-commissie.

De dag werd afgesloten met het spelen van een aantal gezamenlijke werken, waarna nog gezellig aan de bar kon worden nagepraat met elkaar. Het was een geslaagde dag die voor ESKA smaakt naar meer.