Taptoe Bemmel verplaatst naar 2021

BEMMEL – De voorbereidingen ten behoeve van de 47e Taptoe Bemmel waren al in gang gezet. Maar vanwege de corona-perikelen stonden de activiteiten de laatste maanden op een laag pitje in afwachting van de richtlijnen omtrent dit soort evenementen.  Inmiddels is duidelijk dat onder de huidige condities en omstandigheden het niet mogelijk is om Taptoe Bemmel als een indoor-evenement te organiseren. Daarom is door de organisatie nu besloten dat dit jaar definitief geen taptoe wordt georganiseerd en dat deze wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Wat Read More +

Repetities

Omdat we zolang stil gelegen hebben vanwege het corona virus vinden veel leden het fijn om in de zomer door te repeteren.Op maandag de slagwerkers en op dinsdag de blazers.

Anjeraktie

Wij doen dit jaar mee met de mobiele collecte van het cultuurfonds. Wij kunnen in deze tijd iedere steun goed gebruiken. Om aan ESKA te doneren, klik hier https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38380291 Bij voorbaat dank.   Wilt u mee helpen met de mobiele collecte van het Cultuurfonds, dat mag natuurlijk ook. Klik hier https://mii.io/p/m3hz91 en collecteer mee. Het is een beetje wennen, maar we hebben het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Succes!  

Leden oefenen thuis

Thuis wordt er druk geoefend op de nieuwe showmuziek. Dit gebeurt door het beluisteren van de MP3-showmuziek, meespelen op bladmuziek en het geheel vastleggen op video. Volgens een wekelijks schema sturen de leden video-opnamen toe aan de instructeur en die worden daarna voorzien van aanwijzingen en correcties, en weer teruggestuurd naar de afzender. Op deze manier maken we het er het beste van en proberen de nieuwe muziek toch in te studeren zodat we straks hier mee verder kunnen als alle beperkingen weer opgeheven zijn Read More +

Individuele repetities leerlingen hervat

Individuele repetities van leerlingen zijn hervat, deels in het ESKADOME en deels via online-repetities. Het wachten is op het vervolg. Vanwege kans op aerosole besmetting is er vooralsnog geen toestemming om in binnenruimten de blaasrepetities te hervatten.    

Taptoesignaal tijdens Dodenherdenking

Tijdens Dodenherdenking op 4 mei hebben om 19.58 uur diverse ESKA-leden hebben het signaal Taptoe Infanterie geblazen.  Naast ESKA namen duizenden trompettisten hier landelijk aan deel. Een mooi initiatief, maar hopelijk volgend jaar niet weer op deze manier.