Sjors Creatief

Hou je van muziek maken, maar ben je nog een beetje te jong om een groot muziekinstrument te bespelen? Dan is dit iets voor jou! Meld je nu aan voor de muzieklessen van Sjors Creatief. 

Al jaren staan de muzieklessen van Sjors Creatief bij ESKA Bemmel in de agenda. Ook dit jaar worden er weer lessen gegeven aan kinderen uit groep 3 t/m 8. 

Kijk voor meer informatie

Rabo ClubSupport

ESKA is zoveel meer dan een club: het is de plek waar jong en oud samenkomen, waar je iedereen kent, waar je jezelf kunt zijn en waar we elkaar sterker maken.

De Rabobank biedt via de aktie Rabo ClubSupport o.a. financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen in het hele land.

Stem op ESKA

Band Parade Bemmel 2021 groot muzikaal succes!

Bemmel – Op zaterdag 11 september jl. organiseerde ESKA voor het eerst Band Parade Bemmel. Als alternatief voor de jaarlijkse Taptoe, die helaas voor het tweede jaar op rij geen doorgang kon vinden. Het werd een groot muzikaal succes, met diverse deelnemers!

 

Het aanvankelijke plan was om de Band Parade met alleen gemeentelijke korpsen te organiseren, maar al snel werd het deelnemersveld uitgebreid met regionale deelnemers. Het resultaat was een achttal gevarieerde korpsen die op zaterdagmiddag 11 september in het centrum van Bemmel eindelijk weer te horen en te zien waren.

Lees verder →

BandParadeBemmel’21

BEMMEL – Normaal gesproken organiseert ESKA Bemmel jaarlijks een taptoe, door welbekende omstandigheden vindt deze al twee jaar geen doorgang. Om tóch iets te doen heeft ESKA dit jaar een bandparade georganiseerd door het centrum van Bemmel: Band Parade Bemmel ‘21.

Het aanvankelijke plan was om dit met alleen gemeentelijke korpsen te organiseren maar al snel werd het deelnemersveld uitgebreid met regionale deelnemers: zij hadden van dit initiatief gehoord en wilden ook graag deelnemen. Het resultaat is een achttal gevarieerde korpsen die op zaterdagmiddag 11 september tussen 14.00 uur en 16.00 uur in het centrum van Bemmel eindelijk weer te horen en te zien waren.

Route

Vanaf verzamelpunt bij cultureel centrum De Kinkel vertrekt vanaf 14.00 uur elke 10 minuten een muziekkorps en deze volgt daarbij het volgende parcours: Kinkelplein, Van Ambestraat, Dorpsstraat, Pollenbrink, Loostraat/Markt, rotonde Herckenrathweg, De Plak, Deellaan, Brouwerslaan, Herckenrathweg, Dorpsstraat, Boulevard, Dr. Poellstraat, Willem Jansenstraat, Leemkuilselaan, Dorpsstraat, Kinkelenburglaan en eindigt op het Kinkelplein.

 

Deelnemers

Het deelnemersveld bestaat uit de volgende korpsen: Show- and Marchingband Excelsior – Renkum, Schuttersgilde St. Bavo – Angeren, Junioren Chr. Showkorps Irene – Ede, Chr. Showkorps Irene – Ede, Jong St. Sebastianus – Gendt, Showharmonie OBK – Rhenen, St. Sebastianus – Gendt en natuurlijk ook Drumfanfare ESKA – Bemmel

 

Videoregistratie ArPro Media

 

Succesvolle NLDoet-dag

Op zaterdag 29 mei zoemde het in het EKADOME van activiteiten want het was weer NLDoet en dan slaan de ESKA-leden de handen weer uit de mouwen.

Jong en oud waren al vroeg in de weer om de ramen binnen en buiten te lappen, alles goed stofvrij te maken, rommel op te ruimen, kapotte hang- en sluitwerk te repareren, de dakgoten schoon te maken, stellingen uit te mesten en de stoepen onkruidvrij te krijgen. Aan het eind van de dag konden allen terugkijken op een geslaagde en productieve dag: op naar volgend jaar!