Vakantie

BEMMEL – Vrijdagavond 5 juli was de laatste repetitie voor de vakantie. Komende weken zijn alle leden op pad all-over-Europe om wat zon-uren op te doen en nieuwe ideeën/inspiratie

Vanwege de grote afwezigheid is ESKA dit jaar helaas niet op het terras voor schoonmaakbedrijf Aalbers te horen tijdens bij de doortocht van de Vierdaagse-lopers. Wij wensen alle lopers wel veel succes toe en hopelijk tot volgend jaar, als ESKA weer van de partij kan zijn.

Grote drukte in Ressen

RESSEN – De doortocht van de deelnemers aan de Avondvierdaagse Nijmegen-Noord op woensdagavond 29 mei jl. langs Landwinkel De Woerdt, ging gepaard met grote drukte.

Op de ingerichte pauzeplek werden appels uitgedeeld, kon men naar toilet en natuurlijk meeswingen op de klanken van MultiColor. Tussen 18.00 en 20.00 uur was ESKA aanwezig om de muzikale stemming erin te brengen. Op de samba-klanken van het slagwerk werden de heupen van de wandelaars goed losgegooid, waarna de tocht kon worden voortgezet.

Een natte ervaring

HERVELD – De intocht van de 2.350 deelnemers aan de avondvierdaagse te Herveld, georganiseerd door SJOC, was aan het begin van de avond een natte bedoening. De regen kwam met bakken uit de hemel toen ESKA als eerste korps zich tussen de wandelaars voegde richting eindstreep op de Markt. Het mocht de pret niet drukken want de vele kijkers langs de kant begroetten de wandelaars uitbundig met bloemen en applaus.

Behalve ESKA namen ook St. Sebastianus Gendt en Showband Excelsior Renkum deel aan de intocht. Nadat de laatste deelnemer was geëindigd werd op de Markt in de grote tent, tot in de kleine uurtjes nog gefeest waarbij ook diverse artiesten optraden.

Optreden met Blazersbende

Op vrijdagavond 5 april was ESKA te gast op IKC de Regenboog voor het afsluitende concert van het Blazersbende project. De voorgaande weken hadden de leerlingen van groep 6 en 7 hard geoefend om gezamenlijk met ESKA een slotconcert te geven. Samen werden de nummers “The Lion Sleeps Tonight” en “Pirates of the Caribbean” ten gehore gebracht.

Lees meer

Financiële ondersteuning

Omdat onze huidige uniformen alweer 15 jaar oud zijn en er op diverse plekken slijtage is gaan optreden, is financiële ondersteuning aangevraagd bij de Stg. Mi Corazon, Bemmel-Haalderen Stichting en Stg. MGZ. Met de toegekende bedragen zal ESKA in staat zijn om vijf uniformen volledig te vernieuwen.

Uiteraard zijn we de drie fondsverstrekkers zeer dankbaar voor deze ondersteuning en zijn we daardoor in staat onze leden weer op en top aan te kleden voor het komend seizoen.

Met dank aan:

Nieuwjaarsreceptie

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondagmiddag 7 januari jl. werden de leden Lars Peters (slagwerk) en Nevin Sanchez (multi-instrumentalist) in de schijnwerpers gezet voor hun inzet en betrokkenheid bij de opleiding van de jeugdleden.

Lees meer