“Nieuwe” oude foto opgedoken

We waren aangenaam verrast toen we in een van de recente uitgaven (Mei 2023) van de Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen een foto tegenkwamen die we nog niet in ons archief hadden. De foto dateert van woensdag 3 mei 1961 en ESKA is te zien in de eerste uniformen.

Lees meer: “Nieuwe” oude foto opgedoken

De opname is gemaakt door Jan van Rossem, zoon van “Kup” van Rossem vanuit de manufacturenwinkel. Deze winkel ligt rechts van het gebouw waar nu restaurant Da Giorgio is gevestigd en huisvest momenteel een telefoonwinkel.

Op de foto is verder te zien van links naar rechts: voormalige smederij van Steenhof (oude muur) en momenteel Buiting Schoenen, de slagerij Heijmen. Daarnaast het voormalige pand waar elektrozaak A. Balk was gevestigd, de boerderij Verweijen (voormalig VJV-gebouw) en daarachter is nog de R.K. Maria meisjesschool te zien.

Het is ons niet bekend waarom deze optocht gehouden werd, Gijs Bouwman (Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen) staat er zelf ook nog op en meent dat dit een optocht naar de Gouden Appel betreft in verband met een serenade voor een bruidpaar? Wie het weet mag het zeggen.